Vorige week woensdagavond was het weer tijd voor de jaarlijkse “Poeloversteek”, een zwemwedstrijd/prestatietocht over de Westeinderplas van de jachthaven in Leimuiden naar het Surfstrand in Aalsmeer Het was prachtig weer, op het water gelukkig maar kleine golfjes.

Vanuit MdR begeleiden we al een aantal jaren met een groepje kanoërs de zwemmers. Daarnaast zijn er nog meer kanoërs en motorbootjes eromheen. Dit jaar waren we met een groepje van 8 en gelukkig hadden we Roos om de auto’s om te rijden.

De eerste groep zwemmers, die de 6 kilometer gaan zwemmen, starten vanuit de jachthaven. De tweede groep zwemmers start halverwege voor de 3 kilometer. Totaal deden er zo’n 100 zwemmers mee. Dit jaar voor het eerst was er ook de mogelijkheid om 750 of 1500 meter te zwemmen, daar was vanuit MdR kanoër nummer 9 als begeleider. Onderweg kwamen we nog een roeilid tegen in zijn motorbootje die ook meehielp de boel in de gaten te houden, dus MdR was goed vertegenwoordigd. Leuk is ook te vermelden dat een kanolid voor het eerst meezwom op de 3 kilometer.

Het is voor de zwemmers soms moeilijk om te kijken waar ze heen moeten, je speelt dan soort herder om ze weer op het rechte pad te brengen. De snelste tijd voor de 6 kilometer was 1 uur en 23 minuten, de langzaamste was 2 uur en 43 minuten. Het was dus wel een lange zit in de kano, we konden heel rustig peddelen.

Het is altijd leuk om achteraf van de zwemmers te horen dat ze weer blij waren dat je erbij was. Dat je ze in de goede richting hebt geholpen, dat je op ze let tijdens het zwemmen of het goed gaat en dat ze even konden hangen aan het puntje van de boot bij kramp.

Volgend jaar gaan we er zeker weer voor!