De World Games is een internationaal multi sportevenement, met de nieuwste snelst groeiende sporten ter wereld, deze worden georganiseerd met steun van het Internationaal Olympisch Comité. Dit jaar worden deze gehouden van 7 juli t/m 17 juli 2022 in Birmingham Alabama, USA. Volgende week vertrekken er zes kanopolo spelers van Michiel de Ruyter naar Amerika om ons land vertegenwoordigen. Bij het Nederlandse damesteam gaan mee :  Charlotte Bakkes, Sarissa van Veenendaal, Selina Dijkstra en Alisha van den Berg, en bij de Nederlandse heren : Wessel Vroon en Remco van Vliet.
Het kwalificeren voor de World Games is als Europees team niet gemakkelijk, het is noodzakelijk om op het WK in de top 5 te zitten. En het is nu voor het eerst in de geschiedenis dat de dames en heren zich beide hebben gekwalificeerd! Door de pandemie is de voorbereiding nogal anders verlopen dan gepland, maar gelukkig kon er vanaf februari weer optimaal samen getraind worden. Er is keihard gewerkt en beide teams gaan strijden voor een podiumplek. Het is zuur dat alle spelers de hele reis zelf moeten financieren, bij het NOC*NSF en het Watersportverbond is hier geen budget voor. Via sponsoracties en crowdfunding hebben de spelers een mooi bedrag bij elkaar gekregen, ongeveer een derde van de kosten zijn hiermee tot nu toe gedekt. Via de volgende link kunt u ze financieel steunen:
Link voor de dames:
We wensen ze allemaal heel veel succes en breng die medaille mee naar huis!