Als leden van MdR hebben we er allemaal mee te maken: de regels over de corona. Onze roeiploeg (Herma Bik, Louk Thole, Marianne Akkerman, Harry de Grood, Giovanni Margaroli, Marc du Prie en mijn persoon) zit ook nog eens in de kwetsbare groep en als gevolg daarvan zijn we geraakt door de beperkingen. In feite kun je dan alleen nog maar in je eentje de boot in. In de praktijk komt daar weinig van terecht. Dat betekent dat we vanaf oktober vorig jaar zijn begonnen om elkaar tweewekelijks via de Zoom (Jitsi Meet) te spreken. Op de bij dit artikeltje geplaatste screenshot kun je ons zien. Het medium is even wennen, maar je spreekt en ziet elkaar regelmatig en je kunt niet alleen zien dat de coronakapsels almaar groeien, maar je deelt, net zoals na het roeien op de Kampanje, lief en leed met elkaar (de koffie en thee moet je wel zelf regelen). Ik merk de laatste weken dat ik sinds de lockdown niet meer zoveel dingen meemaak. In ons huishouden wordt het maken van een wandeling naar de stad Haarlem en het pakken van een koffie to go (met, als we het echt verdiend hebben, een brownie) als een highlight ervaren. Wie had dat gedacht? Toch is het plezierig de gezamenlijke band op deze manier aan te houden. Belangrijk voor straks, als we weer samen in de boot mogen stappen.

Wij zijn benieuwd hoe andere ploegen deze moeilijke periode doorkomen.

Giancarlo Fornaro