Hoewel, of misschien doordat, een groot deel van onze leden niet kan roeien denken jullie wellicht dat er niet veel te melden zal zijn dat van belang is voor roeiers.

Maar dat valt mee.

Allereerst krijgt de jeugd nog instructie en kunnen de solo roeiers, skiff, eventueel C1, nog wel roeien. En zij doen dat ook. Nu met dit weer natuurlijk niet, maar zodra de dooi inzet weer wel. Hopelijk dan ook veilig (zwemvesten!).  Ze moeten wel opletten als ze naar het vlot richting de sluis varen, want in verband met werkzaamheden aan de oever van het Jaagpad is het vlot naar de overkant verplaatst. En daar aanvaren is lastig omdat er palen in de weg zitten. Dus goed omkijken als je wil aanleggen. Het vlot gaat wel weer terug naar de oorspronkelijke plaats zodra dat mogelijk is.

Voor recreatieroeiers is het wel een lange (winter)pauze.

Ondertussen zit de roeicommissie niet stil. Het onderhoud gaat door. De Witte Engel is grondig aangepakt zodat deze er net zo mooi uitziet als de Nieuwe Geus. De Delfland ligt nu in de werkplaats en krijgt een grote onderhoudsbeurt.

Verder zijn er bestellingen voor twee nieuwe boten geplaatst. Binnenkort komt de ongestuurde heren 4, 4x-, binnen. De Groot Hollandia gaat dan verdwijnen. Die wordt weggegeven als iemand daar nog een bestemming voor weet en anders wordt zij gesloopt. Een nieuwe C3x/Cx2+ is besteld bij onze hofleverancier Wiersema en zal in de loop van het voorjaar afgeleverd worden.

De nieuwe C3x/C2x+ komt op de plek te liggen waar nu de Eendracht, onze mooie maar erg zware overnaadse wherry, ligt. De Eendracht is verkocht aan de Gentse Roeivereniging en zij komen de boot ophalen op 8 maart. Laten we hopen dat we rond die tijd ook weer allemaal mogen roeien.

Bij binnenkomst van de roeiloods is er het een en ander veranderd. De kast met de spullen van de toercommissie is/wordt verplaatst, zodat er plek is voor het nieuwe handdoekenrek. De zwemvesten krijgen een andere plek en allerlei overbodige spullen zullen worden opgeruimd, zodat de loods er een stuk netter uit gaat zien.

Het horizontale loopvlak van het vlot is vorig jaar vervangen. In het voorjaar wordt bij mooi weer het schuine gedeelte aangepakt. De roeileden moeten zich wel realiseren dat het veel werk is voor de leden van de materiaalcommissie om het roeivlot te reviseren. Samen met het werk dat gedaan is en gedaan zal worden voor het vlot en het vele werk dat gedaan is voor De Witte Engel (eerlijk gezegd onherkenbaar mooi geworden) en het werk dat gedaan wordt voor De Delfland moet we Dick Rebel, Paul Helsloot en Rob van Veen erg dankbaar zijn. Als de Kampanje weer open is biedt ze dan een kop koffie aan.

Marten van Til/Lex van Emden, namens de roeicommissie.