Wat weet?

Nou, een oplossing.

Een zaterdagochtend in februari.

Tegen half negen loopt het vol met roeiers.

De eerste boot die naar buiten gaat, is een C-4x+ De Vrijheit. De tweede boot skiff Alida. De derde boot C3/C4 De Witte Engel. De vierde boot een gladde vier De Groene Leeuw. C4/C5 De Stadt en Landen staat te wachten. C3/C4 Kijkduyn eveneens. Alsook C3/C4 De Nieuwe Geus.

Stellen op het water.

Inmiddels arriveert C2/C3 Syracuse. Ter overname. Op het destijds -tot verdriet van die ene vroege ploeg- besloten wisseltijdstip: 08.45 uur. Het vlot is vol en blijft vol.

Tenslotte is iedereen om 08.50 uur vertrokken.

De Vrijheit keert als eerste terug, het is 09.50 uur. De boot is aansluitend, 10.00 uur, afgeschreven en de ploeg laat ‘m liggen. Daarna arriveert C2/C3 De Brederode. Ter overname. En skiff Alida. De Stad en Landen arriveert om 09.58 uur. En prikt met moeite in het open gat naast de Vrijheit. Het vlot is vol. De Brederode wordt gesteld, de overnemende ploeg van De Stadt en Landen is nog niet compleet, De Vrijheit ligt er werkloos. Inmiddels wachten De Groene Leeuw, C2/C3 Syracuse en C2/C3 Agatha (de laatste twee om 09.00 uur vertrokken) tot zij kunnen aankomen. En overgenomen worden. In de verte nadert nog De Nieuwe Geus, het is 10.10 uur.

Tenslotte is iedereen om 10.20 uur vertrokken.

Na heel veel gemopper tegen uw voorzitter: 10.00 uur is 10.00 uur vindt men.

Laat één ding evenwel duidelijk zijn. Of eigenlijk twee.
1) uw voorzitter is toevallig roeier, maar zij heeft niks te maken met de beslissing om wisselmomenten in te stellen om 08.45 en 10.00 uur.
2) op de algemene roeiledenvergadering in december waren nagenoeg geen ‘gewone’ roeileden aanwezig: er waren vrijwel alleen leden, en ex-leden, van de diverse onderdelen van de roeicommissie. Op zo’n ledenvergadering kan men zijn grieven kwijt. Niet op het vlot.

Het vlot heeft een beperkte afmeting. Met name op zaterdagochtenden wordt de gehele C-vloot gebruikt. Iedereen wil tegelijk roeien: dan heb je nog wat aan je zaterdag. Dat impliceert wachttijden.

Weet jij een oplossing? Laat weten.

Ellen Boeringa