De jeugd ergometerwedstrijden waren dit jaar erg succesvol. We hebben complimenten gekregen van begeleidende ouders en coaches voor de organisatie. Het geheim van het succes zijn de tijdige voorbereidingen en je tijdens de wedstrijd strak aan het tijdschema houden. Op donderdagochtend ben ik met Rob Vollmer naar Concept2 gegaan om 10 ergometers op te halen. ’s Avond zijn er vrijwilligers geweest om de Kampanje te ontruimen en ergometers te installeren en aan te sluiten. Hier bleek dat de geluidsinstallatie overleden was, maar Thies Blonk had een toverstokje bij zich en wist toch de microfoon aan te sluiten. Op vrijdag hebben Cees van Dok en ik nog de laatste hand gelegd aan het aansluiten van de ergometers en randapparatuur.

Zoals ieder jaar weer waren er voor de winnaars gouden, zilveren en bronzen medailles. Wees eerlijk: het gaat om jeugd- juniorenwedstrijden en dan moet je de deelnemers zo veel mogelijk stimuleren.

Veel mensen hebben geholpen met de organisatie, zoals achter de bar staan, in- en uitruimen van de Kampanje en we hebben enorm geprofiteerd van de kennis en kunde van Cees van Dok.

Isabelle Croes ging naar huis met een gouden medaille en Sanne Burggraaf en Julian Croes namen een bronzen medaille mee.

Diegenen die een impressie willen hebben van hoe het gegaan is tijdens de wedstrijd kunnen de foto’s van Hans Dehé bekijken: https://flic.kr/s/aHBqjAoBYq

Op maandag 16 januari ben ik met Rob Vollmer terug gereden naar Concept2 om de geleende ergo’s terug te brengen. Voor diegenen die thuis een ergometer willen hebben: ze kunnen een gebruikte kopen voor € 925,=.

In 2024 gaan we opnieuw jeugd ergometerwedstrijden organiseren. In februari gaan we al evalueren en het draaiboek weer aanpassen. Michel Zaat en Lucas Keyzer willen volgend jaar na afloop van de  jeugd wedstrijden een wedstrijd voor de volwassenen organiseren. Ik ga alvast trainen, want ik wil thuis komen met een gouden medaille 😊. Bestuursleden en leden van de roeicommissie: er is volgend jaar dus geen reden om geen belangstelling te tonen.

Lex van Emden