mdrhome1
mdrhome2
mdrhome3
mdrhome4
mdrhome5
mdrhome6
mdrhome7
mdrhome8
mdrhome9
mdrhome10
mdrhome11
mdrhome12
mdrhome13
mdrhome14
mdrhome15
mdrhome16
mdrhome17
mdrhome18
mdrhome19
mdrhome20
mdrhome21
mdrhome22
mdrhome23
mdr_kalenders_3000x2000
Mdr Nieuwsbrief 3000x2000
Kanopolo 3000x1500
roei_brc_3000x2000
kano_toer_750x500
mdr_roei_wedstrijd_1_3000x2000
mdr_wildwatervaren_3000x2000
mdr_vereniging_ereleden_3000x2000
mdr_jeugdroeien_3000x2000
Kanoles 3000x2000
Mdr Dames Acht 3000x2000
mdr_roeiinstructie_3000x2000
Vloot 1500x1000
mdr_kanopolo_training_3000x2000
mdr_roei_toertochten_3000x2000
mdr_marathonroeien_3000x2000
mdr_login_3000x2000
mdr_brandingvaren_3000x2000
mdr_kanotoertochten_3000x2000
roei_roeitechniek_3000x2000
Mdr Kanopolo Nk 3000x2000
Acht Op Vlot 1500x1000
mdr_documenten_3000x2000
previous arrow
next arrow

Resultaten WK Kanopolo in Frankrijk

Uphof 1500x1000

Het WK Kanopolo wordt normaal gesproken om de twee jaar georganiseerd. Door Corona ging het WK in Rome in 2020 niet door, waardoor het WK in St. Omer het eerste mondiale kampioenschap is sinds 2018. Bij de Heren zat Oranje in de eerste ronde in een poule met topland Nieuw-Zeeland en middenmoters Oostenrijk en Maleisië, de beste twee gaan door naar de volgende ronde.

Bij de Dames ook drie tegenstanders, waarbij de beste drie doorgaan naar de volgende ronde: Europees kampioen en World Games winnaar Frankrijk, middenmoter Japan en laagvlieger Verenigde Staten.

Bij Jong Oranje in de Heren O21 klasse vier tegenstanders – titelverdediger Groot-Brittannië, België, Taiwan en Argentinië, ook hier gaan de beste drie door.

Jong Oranje won vorig jaar nog brons op het EK, maar van dat team is het leeuwendeel vanwege de leeftijd noodgedwongen gestopt. Zo start dit WK met een jong, grotendeels nieuw team van wie niet direct een podiumplaats verwacht mag worden. De Dames O21 zitten in de eerste ronde in 1 grote poule met alle teams waarvan de beste vier direct doorgaan naar de halve finales.

Bij de Dames ging Oranje furieus van start met een klinkende overwinning op Japan (6-1) en ook de Verenigde Staten moesten eraan geloven(9-3). Resteerde de kraker tegen Frankrijk om de 1e plek in de poule. Beide teams gingen gelijk op in een gelijkwaardige wedstrijd die dan ook gelijk eindigden (3-3). Oranje als 2e door in de poule naar een 2e ronde poule met serieuze tegenstand: Zwitserland, Groot-Brittannië, Italië, Nieuw-Zeeland en Taiwan en de beste twee gaan naar de halve finales.

Oranje startte moeizaam tegen de Britten met een 2-2 gelijkspel, nooit gunstig in een poule. Vervolgens stunt Nederland tegen aartsrivaal Italië.De afgelopen jaren verloor Oranje te vaak beslissende wedstrijden tegen de Italianen, dit keer won Oranje in een kraker met 4-3. Helaas niet genoeg voor de halve finales. De volgende ochtend ging het alsnog mis tegen Nieuw-Zeeland (4-1). Overwinningen op Taiwan en Zwitserland mochten niet meer baten, Oranje uitgeschakeld en Nieuw-Zeeland en Italië gaan door. Uiteindelijk eindigde Oranje als zesde in de eindranking.

Bij de Heren eveneens een uitstekende start met een 9-3 overwinning op Maleisië en ruime overwinningen op Nieuw-Zeeland (5-0) en Oostenrijk (8-2). Het echte werk begon daarna pas in de tweede ronde poule, met ook hier vijf tegenstanders waarvan de beste twee door gaan. De eerste wedstrijd was tegen het stugge Zwitserland, een ploeg dat niet van je kan winnen maar waar je wel van kan verliezen… Het resulteerde in een 4-3 overwinning en een goed begin van de tweede ronde.

De echte testcase was de volgende wedstrijd – tegen titelverdediger Duitsland om 8u ’s-ochtends. Een kraker van een wedstrijd die lang gelijk opging, maar waarin Duitsland toonde de meest effectieve te zijn van de twee. Oranje verloor met 5-2, een valse start van de poule. Vervolgens speelde Oranje bij vlagen uitstekend kanopolo in de andere wedstrijden, maar wist dit niet altijd in doelpunten en dus overwinningen uit te drukken. Zowel tegen Spanje (2-2), Polen (3-3) als Denemarken (1-1) een gelijkspel en Oranje uitgeschakeld voor de halve finales. De pijp bij Oranje was toen echt leeg en in de eindranking eindigde de Heren als achtste. Teleurstellend na een verder goed verlopen toernooi.

Bij de Dames O21 hielden onze junioren lang uitzicht op een plek in de halve finales. Onder andere Italië werd verslagen (4-3) en van favorieten als Groot-Brittannië (1-2) en Frankrijk (4-5) werd nipt verloren. Uiteindelijk was de laatste poulewedstrijd tegen Spanje beslissend voor wel of niet een plek in de halve finale. Een wedstrijd die lang gelijk opging, maar waarin Spanje een stuk effectiever met de kansen omging. Spanje wint met 3-1 en Oranje uitgeschakeld om uiteindelijk als zesde te eindigen in de eindranking.

Ook bij de Heren O21 weinig succes. Het nog jonge team kon in de eerste ronde geen potten breken tegen de doorgaans een stuk oudere en meer ervaren tegenstanders. Oranje speelde goed, maar kon niet voorkomen dat er nederlagen geleden werden tegen België (2-5), Taiwan (2-6) en Groot-Brittannië (3-6). Oranje uitgeschakeld in de eerste ronde wat betekent dat ze nog max voor een dertiende plaats in de eindranking konden gaan. Iets wat ze ook bijna lukte. Knappe overwinningen op onder andere Zuid-Afrika en Argentinië, leidde uiteindelijk tot een beslissingswedstrijd tegen Tsjechië die helaas in de verlenging met golden goal werd verloren. Oranje veertiende bij de Heren O21 jaar.

Allemaal zo dicht bij en dan net niet de halve finales halen is een grote teleurstelling, terugkijkend zijn er wedstrijden gespeeld op een topniveau die aansluiten bij de hoogste wereldklasse, de aansluiting is er zeker. Voor een aantal zit het erop bij de onder 21 jaar teams en zij gaan zeker een “gooi” doen naar de senioren. Daar stoppen ook een aantal mensen, werk, privé en sport combineren op het hoogste niveau is en blijft een flinke opgave. Maar nieuwe plannen werden alweer gesmeed bij het afsluitende etentje, de laatste avond word er altijd gezamenlijk gegeten met de meegereisde familie/vrienden/supporters, een mooie afsluiter van een fantastisch georganiseerd WK in Frankrijk.

Met vriendelijke vaar groet, Nanda van den Berg.

Scroll naar boven