Midsummer Night  American Style zaterdag 11 juni

Nu heb ik bij MdR al heel wat meegemaakt en vaak versteld gestaan van het talent van de leden: De kayak walk, het concert aan de Amstel met optredens van veel muzikale leden, Bouwen en verbouwen, lezingen door leden, het verhalen diner waar keer op keer het geweldige verteltalent van sommige leden blijkt. Zo kan ik wel een poosje doorgaan en dan hebben we ook nog sportieve talenten onder ons waaronder Nederlandse- en wereldkampioenen.

Eten hebben we vaak met elkaar in allerlei vormen gedaan. En steeds ben ik weer onder de indruk van het kooktalent van leden. Maar afgelopen zaterdag hebben we weer van een paar leden hun talent ontdekt.

Al op donderdag werd een aanhanger met twee kuub hout het terrein opgereden. Van stenen die her en der op het terrein lagen werd een reuze oven gebouwd. Het werd een prachtige zomerse dag. Zaterdag vroeg in de ochtend, de haan moest nog wakker gemaakt worden, werd het vuur opgestookt en het varken opgebonden boven de hete kolen. Bijna een hele dag op laag vuur was nodig om het vlees door en door te garen. Regelmatig draaien en insmeren met smaakmakers.

Een hele dag stonden de beide koks in de volle zon bij de hete oven te zwoegen om alles op tijd klaar te krijgen. Brood was zelf gebakken. Aardappelen werden gepoft tussen de hete houtskool. Een salade, bonen in tomatensaus, een zelfgemaakt bbq saus in een milde en een pittige variant maakte het compleet. Om zes uur werd het varkentje uit de oven gehaald en op tafel gelegd. Het vlees werd met bereklauwen “gepulled” en iedereen kon eten.

Het was om smullen. Het vlees mals en vol van smaak. De sausen en bijgerechten… heerlijk. Er was meer dan genoeg voor iedereen. 88 leden hebben genoten van dit speciale maal, bereid op Louisiana wijze. Een heel bijzondere ervaring.

Joshua is kok en deelde zijn kunnen met ons. Wouter doet in het dagelijks leven heel andere dingen, maar volgt al enkele jaren alle cursussen omtrent barbecueën. Hij had deze kunst van de ‘wereldkampioen heel varken’ geleerd en volgens mij hebben ze samen de meester overtroffen.

Er was ook een eenvoudig doch calorierijk gezond toetje.

We hebben 3 jaar moeten wachten op deze MdR midzomer viering. Het was het wachten waard en fijn dat zoveel leden, zowel jong als oud hierbij waren.

Vooral Wouter en Joshua grote dank maar ook zeker dank aan allen die hand- en spandiensten hebben verleend. Samen kunnen we alles, zo is MdR.

Harrie Wessels