Jeugd Roeiwedstrijden

Op zaterdag 9 april waren er roeiwedstrijden voor junioren in Amersfoort bij roeivereniging Hemus.

De Uithoornse Roei-en Kanovereniging Michiel de Ruyter had een afvaardiging van 2 roeiers en 3 roeisters. Helaas gingen de wedstrijden, vanwege de te harde wind niet door. “Veiligheid voor alles”, want je moet ongelukken zo veel mogelijk voorkomen geldt gelukkig in de “roeiwereld.” Er waren veel roeiers en roeisters uit Midden Nederland gekomen en het is sneu als je voor niets komt. Er werd daarom besloten om roeiwedstrijden op ergometers / roeimachines, te organiseren.

Er waren in totaal 45 deelnemers/ deelneemsters. Er werd eerst een afstand afgelegd van 1.000 meter en na enige minuten rust werd er nog een keer 250 meter geroeid. De afvaardiging van Michiel de Ruyter heeft uitstekend geroeid. Isabelle Croes heeft zelfs, na correctie van leeftijd, de eerste plaats gehaald, terwijl ze niet tevreden was over haar geroeide tijden!

Als je kijkt naar leeftijdscategorieën dan zouden er nog meer winnaars geweest zijn. In de leeftijd jongens 15 jaar is Julian Croes als eerste geëindigd en Olaf Hogerwerf als tweede. In de leeftijdscategorie Meisjes veertien jaar is Sanne Burggraaf als eerste geëindigd. Michiel de Ruyter heeft een uitstekende indruk achter gelaten in Amersfoort.

Op de foto boven dit artikel laat Isabelle zien dat ze niet alleen uitstekend kan roeien op een roeimachine, maar ook goed kan omgaan met een smalle gladde boot.

In april zal er nog geoefend worden in sturen en daarna zal er volop in smalle één persoons boten geroeid worden en zal er gelet worden op techniek om bij volgende wedstrijden weer net zulke mooie resultaten behalen.

 

Zaterdag 16 april is er open dag bij Michiel de Ruyter en kunnen belangstellenden informatie krijgen tussen 10.00 uur en 14.00 uur over roeien en dat wat daar allemaal bij komt kijken.