Om het roeien in de wintermaanden voor jeugdleden aantrekkelijk te houden had ik gevraagd om drie slides te mogen kopen. Dat is besproken in de roeicommissie en de aanschaf is op de begroting gezet. De roeiledenvergadering heeft de begroting goedgekeurd en dan ben ik iemand die in de eerste week van januari meteen naar Concept2 ga om die dingen op te halen. Het zijn tweedehandsjes want ze zijn in Tokio tijdens Olympische Spelen gebruikt. Maar ze zien er nog als nieuw uit.

   

Ik kwam dus vandaag aanrijden met een volle auto en de jeugdleden hielpen mij om de slides uit te laden. Meteen zijn er twee ergometers opgezet en zijn ze gaan roeien. Het blijkt een goede investering te zijn, want ze vonden het leuk om te doen. In de toekomst zouden we er nog twee slides kunnen kopen en dan kunnen er vier roeiers tegelijk roeien.

Wat zijn slides en waar heb ik het over? Kijk op de foto’s, want dat is het makkelijkst om uit te leggen.
Je kunt hier ook een video bekijken.

Lex van Emden