Dit jaar gaan we varen op de Dommel. Dit was ooit een belangrijke rivier. In de Romeinse tijd werd deze rivier al bevaren en in de 8e eeuw genoemd door Bisschop Willibrord. Door de eeuwen heen heeft de rivier vele gezichten gehad en nu is het weer verworden tot een meanderend riviertje.

We gaan dit weekend de Beneden Dommel afvaren. Dit water is tussen Son en Den Bosch gelegen en ca 58 km lang. We maken twee leuke tochten door dit gebied. Zaterdag staat een tocht van ca 20 km gepland van Son naar Kasteren en zondag zijn we nog flexibel in wensen. Zo kunnen we het ‘rondje Boxtel’ varen van ca 10 km of verder naar een ander uitstappunt. We zullen een enkele keer moeten overdragen of door een kanogoot varen. Voor mensen die verder of minder ver wil varen zijn er genoeg opties. Wel het verzoek dat zelf te regelen.

De camping Kienehoef in Sint-Oedenrode is voorzien van alle gemakken. Er is een zwembad, een meertje met zandstrand, horeca, zwervershutten (op dit moment nog 4 vrij; met 1x stapelbed en 1x tweepersoons bed) en verwarmde sanitaire ruimtes. De plekken zijn vrij ruim waardoor het mogelijk is om op 1 plek tot 3 kleine tentjes te zetten.

De kosten zullen voornamelijk de overnachting, het uit eten op zaterdagavond en eventueel het gebruik van clubmateriaal a 5 euro per vaardag zijn.

Meld je uiterlijk donderdag 26 augustus aan ivm reserveren campingplaatsen en restaurant door een mail te sturen naar kanotochten@mdr.nu.

Zet in je mailtje:

  • JA, ik kom!
  • Ik rijd mee met…/ wil graag mee rijden/ heb plek voor boot en persoon.
  • Ik kom in tent / wil graag in zwervershut (geen garantie ivm laat reserveren, probeer liefst zelf groepje van 3 te vormen en zelf hut te reserveren)
  • In verband met uit eten horen we graag of je bijzondere allergieën hebt of vegetarisch eet.

Tot dan!
De toercommissie

Foto: Natuurmonumenten.nl