Leren wildwatervaren? Dat kan bij MdR!!
Kanovereniging Michiel de Ruyter organiseert een spetterende kajak wildwatercursus.

De wildwatercursus is voor beginners en is zeer geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. De cursus start op zaterdag 28 augustus 2021 en duurt 9 weken.

Op de Amstel leer je op een speelse manier de basisvaardigheden die nodig zijn voor wild water.

We oefenen op de wildwaterbaan in Hardenberg en gaan dan naar het echte wilde water op de Erft in Duitsland. De cursus wordt afgesloten met een weekend wildwatervaren in de Ardennen.

We zullen ook aandacht besteden aan de theorie, kleding en veiligheidsaspecten.

Het bijzondere van wildwatervaren is dat volwassenen en kinderen dit heel goed samen kunnen doen. De snelheid van het varen wordt namelijk bepaald door de stroming. Zo wordt de cursus een spannende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

In 2010 organiseerde MdR deze unieke cursus voor het eerst, het was meteen een groot succes! Inmiddels hebben zo’n 40 volwassenen en kinderen in korte tijd de basis van het kajakken geleerd en samen enorme avonturen beleefd.

Om deel te nemen aan de wildwatercursus is geen kano-ervaring vereist. Wel moeten deelnemers goed kunnen zwemmen.  Kajak, peddel en zwemvest kunnen van de vereniging worden gebruikt. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12. De begeleiding wordt verzorgd door goed opgeleide instructeurs van MdR. De cursus start zaterdag 28 augustus en duurt tot eind oktober. De instructie is op zaterdagochtend van 11:00 tot 12:15 uur

Meer informatie kunt u vinden op www.mdr.nu. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar kano@mdr.nu.