Dinsdag 27 juli j.l. was het zover: een toertocht naar Leimuiden, afstand ca 20 km en verzamelen om ca 9.30 uur bij het clubhuis van Roeivereniging Michiel de Ruyter.

Voor ondergetekende was het de eerste toertocht, en daarmee kreeg ik ook de eer om een verslagje van deze dag te maken. Benieuwd hoe alles in zijn werk zou gaan, en toch ook wel een beetje in spanning, hopelijk kon ik goed meekomen en zou ik andere roeiers niet tot ‘last’ zijn door bv. niet gelijke slag ed.

We gingen met 5 boten van start met ca 20 mensen, voordat we werkelijk vertrokken was het dus eerst een drukte van jewelste, boten, riemen en andere benodigdheden werden opgezocht voor vertrek.

Het weer was bewolkt maar rustig, er zouden ook wel wat buien kunnen vallen, maar niet getreurd, hopelijk geen onweer.

Voor mij wat nieuwe ervaringen zoals onder bruggen door en door de sluis het zgn. schudden, was een ware ontdekking. Het ging allemaal heel voorspoedig en was erg leuk om mee te maken, vooral de sluis vond ik leuk. Grote boten, de een nog meer haast dan de andere en dan 5 roeiboten die er relaxed tussen gemanoeuvreerd waren . Complimenten aan de stuurman/vrouw die er toch maar voor moet zorgen dat er geen schade en andere ongeregeldheden plaatsvinden.

Nadat we door de sluis waren hebben we een plekje gezocht waar we aan konden leggen voor een kleine koffiepauze en natuurlijk wat bijpraten met elkaar. De sfeer heb ik als heel gezellig ervaren.

Tijdens het roeien heb ik gelukkig nog veel goede aanwijzingen en tips gekregen, zo werd het niet alleen een leuke maar ook een leerzame tocht. Na de koffie op naar cafe de Keizer waar ze ons verwachtten en waar we een lekkere lunch geserveerd zouden krijgen. Helaas bleef het niet droog en bij aankomst bij het café hadden we toch een nat pak. Dit alles mocht de pret niet drukken, we genoten van een lekker kopje soep en de broodjes.

Aangesterkt en wel konden we dus aan de terugweg beginnen. Het weer knapte op en uiteindelijk kwam zelfs de zon er nog bij kortom, prima omstandigheden voor deze roeitocht.

Bij de sluis was het weer een drukte van jewelste, maar ook nu manoeuvreerde de stuurman/vrouw ons er weer netjes doorheen. Circa 15.30 kwamen we weer bij de roeivereniging aan.

Dan is het zaak de boten uit het water te halen en ze schoon en droog weer op te ruimen in de loods. Gelukkig waren we met veel, en zoals het spreekwoord zegt vele handen maken licht werk. Dus deze klus was ook snel geregeld, boten keurig gedroogd en slidings goed schoongemaakt, en dus weer klaar voor gebruik.

Ik wil iedereen bedanken die er voor heeft gezorgd dat dit zo’n leuke tocht is geworden. Het was prima geregeld en nogmaals ik heb er ook nog veel van geleerd.

Foto’s van deze tocht kun je hier bekijken!

Hartelijke Groet Annet vd Meer