We mogen weer roeien!

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen vrijdag (28 mei) zijn we verheugd te melden dat per 5 juni volwassenen ook zonder de 1,5 meter afstand mogen roeien in alle boottypes. Dit is goed nieuws voor roeiend Nederland! En dus ook voor Michiel de Ruyter.

Op basis van de afgekondigde regels hebben we het roei-protocol aangepast en volgen we daarbij het protocol van de KNRB. Hierbij kort de grootste veranderingen:

Tijdens het sporten (binnen en buiten) hoeft de anderhalve meter afstand niet gehouden worden. Bij eventuele wedstrijden zijn nog geen toeschouwers toegestaan. Alle boten zijn weer beschikbaar; we hoeven geen plekken meer open te houden. De wherry’s mogen met 1 stuurman/-vrouw gebruikt worden.

De sportkantines mogen tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds de deuren weer openen, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

Kleedkamers en douches mogen geopend zijn. In de kleedkamers wordt een mondkapje gedragen.

Roeiwedstrijden zijn alleen toegestaan voor junioren tot en met 17 jaar.

Het is voor roeiers vanaf 18 jaar alleen toegestaan om onderling trainingswedstrijdjes te verroeien op hun eigen vereniging.

Citaat KNRB: Voor de junioren zijn er nu verruimingen voor wedstrijden. Dit is mooi nieuws en tegelijkertijd erkennen we dat dit voor een grote doelgroep nog niet mogelijk is. We verwachten dat in stap 4 (eind juni) er voor deze doelgroepen verruiming mogelijk is; daarom zijn we momenteel samen met wedstrijdorganisaties, wedstrijdbanen, deelnemers en vrijwilligers een evenwichtig programma aan het afstemmen.

De basisregels blijven onverminderd gelden:

• Was vaak en goed je handen

• Houdt 1,5 meter afstand van elkaar als je niet aan het sporten bent; dus bijvoorbeeld in de kleedkamers of aan de picknicktafels!

• Blijf thuis bij klachten en laat je dan testen.