Aanstaande zaterdag 8 mei 2021 zitten wij 25 jaar in ons huidige gebouw. Destijds was er een obligatie lening uitgeschreven om het gebouw (mede) te kunnen financieren. Het vorige gebouw tegenover de Schans was (te) oud geworden en het bestuur van destijds zon op mogelijkheden om een nieuw gebouw te betrekken. Die mogelijkheid kwam er.

De plaatsvervangend burgemeester van destijds had aan de bewoners van de Schans een vrij uitzicht beloofd. Hij dacht die belofte makkelijk te kunnen inlossen, omdat hij dacht dat het gebouw dreef op het water en je hoefde het dan alleen maar te slepen naar een ander plekje. Dat bleek dus niet zo te zijn en er moest een ander gebouw komen. Dat nieuwe gebouw is er gekomen en het is dus ons huidige gebouw. Er moest destijds wel een weg omgelegd worden. Als je in het grasveld gaat graven dan kom je de oude weg nog tegen.

De gemeente Uithoorn heeft veel betaald, maar er was dus een obligatielening nodig en veel handen moesten nog vlotten maken, stelling voor boten installeren, schilderen enz. Een PTT-monteur vroeg aan één van de leden, die druk bezig was: “wie is Michiel de Ruyter? Want die moet zeggen waar de telefoonkabel het gebouw in moet”

Ik ben sinds 1999 lid en weet dat er sindsdien veel veranderd is aan het gebouw. Denk aan de Kampanje, de zolder bij de kano’s enz.

Ik ben al bij vrij veel roeiverenigingen geweest. Ik zal niet zeggen dat wij het mooiste gebouw van Nederland hebben, maar we wel een goed en goed onderhouden gebouw. Er zijn verenigingen, die daar jaloers op kunnen zijn.

Lex van Emden