Save the date!
Zondag 14 maart 10:00 uur is er weer een bootdoop van een prachtige Filippi Italia S 4x- ; Dubbelvier zonder stuurman, bouwjaar 2018 als vervanging van de Groot Hollandia.

Een boot die voor een groot deel gesponsord is uit giften door een aantal leden en voor een deel uit het botenfonds. Deze boot is een absolute topboot, een indrukwekkende verschijning op de Amstel en op het wedstrijdveld. Een stimulans voor het wedstrijdroeien en hopelijk gaan we hier in de toekomst veel medailles mee winnen.

Na de doop en de tewaterlating wordt de boot voorgeroeid door de familie Van Dok. Een feestelijke gebeurtenis en een leuke gelegenheid om ons nieuwe materiaal van dichtbij te aanschouwen.

Daarnaast is recentelijk ook de nieuwe Wiersma marathon C2x+ / C3x ( Gestuurde C2 scull / C3 scull ongestuurdC3/4) in de loods aangekomen. Een zeer breed inzetbare boot voor een brede categorie roeiers geschikt. Deze boot moet nog een passende MDR naam krijgen en zal binnen afzienbare tijd ook worden gedoopt.

Komt allen!

Verder nieuws uit de roeicommissie
De roeicommissie heeft besloten in navolging op verschillende verenigingen rond Amsterdam toe te staan dat 2 personen boven de 27 jaar in een C3 of Wherry mogen varen mits voldoende afstand en bij minder dan windkracht 4 bft. Bij het tillen moet dan even geholpen worden door andere roeiers maar probeer hierbij zoveel mogelijk de afstandsregels te houden. Dit geeft weer de mogelijkheid tot roeien voor een veel grotere groep binnen onze vereniging. Het afschrijven is weer mogelijk in MYFleet.

En op 23 februari hebben demissionair minister-president Rutte en demissionair minister de Jonge een persconferentie gegeven. Tijdens de persconferentie hebben zij aangegeven dat buiten sporten op de sportaccommodatie voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar weer is toegestaan vanaf woensdag 3 maart. Sporten in competitieverband is nog niet toegestaan. Specifiek voor de roeisport betekent dit dat het voor roeiers tot en met 26 jaar is toegestaan om in meerpersoonsboten te roeien.