Vanaf 14 oktober terug naar STADIUM 2. Het kabinet heeft op 13 oktober strengere maatregelen genomen die vanaf 14 oktober 22:00 uur van kracht zijn.

Tot dit stadium weer verlicht wordt kunnen binnen de regels van de overheid dus voorlopig alleen de individuele sporten. Dit betekent dat er voor iedereen vanaf 18 jaar voorlopig alleen in C1 en Skiff geroeid kan worden. Wel zijn er ook mogelijkheden voor 2 personen uit één gezin. De boten die gebruikt mogen worden staan inmiddels in My-Fleet geregistreerd. We bekijken mede op advies van de KNRB regelmatig wat er nog meer kan en we houden jullie daarvan op de hoogte. Tevens proberen we de instructie in éénpersoonsboten aan jeugd en senioren door te laten gaan, alles binnen de regels en veiligheid voor de instructeurs.

Om zoveel mogelijk leden de kans te geven weer te gaan roeien hanteren we voorlopig de volgende regels:

 • Vanaf 18 jaar: Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers (inclusief stuur) uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen. Roei zoveel mogelijk gespreid over de dag om drukte te vermijden en voor meer capaciteit van boten. Dus als je niet per sé in het weekend tussen 08:00 en 12:00 hoeft te roeien, pak dan een andere tijd
 • Roeiers tot en met 17 jaar mogen roeien in alle boottypen
 • Afschrijven kan alleen online met je telefoon, tablet of computer. Via www.mdr.nu of via de app van MY-Fleet. Deze app is gratis te downloaden en inschrijven gaat met je wachtwoord op dezelfde manier als voorheen op de vereniging.
 • Omkleden en douchen doe je thuis, de kleedkamers zijn is gesloten!
 • De kantine is gesloten, kom niet onnodig in het gebouw (alleen voor noodzakelijk toiletbezoek).
 • Was voor en na het roeien je handen, in de loods is daarvoor een wasbak ingericht met zeep en ontsmettingsmiddel voor de handels
 • Gebruik je clubmateriaal dan desinfecteer je dit na afloop met de spray.
 • Zijn er teveel mensen in de loods waardoor je geen 1,5 meter afstand kan houden, dan wacht je buiten.
 • Blijf niet hangen in de loods tenzij je aan het trainen bent op de Ergometers.
 • Betreed het terrein via de ingang aan de kant van de roeiloods. De kano gebruikt de ingang aan de kanozijde
 • Het vlot is beschikbaar voor meer personen mits 1,5 meter afstand gehouden kan worden en hiervoor geldt dat roeien en instructie voorrang hebben boven recreatief gebruik.
 • Als je een skiffproef hebt en voldoende zeker bent om in een skiff te varen gebruik dan bij voorkeur een skiff i.p.v. C1 op drukke tijden om de leden met C proeven die normaal bijvoorbeeld in een meer persoons boot varen ook zoveel mogelijk de kans te geven om te roeien.
 • Voorlopig zijn de skiffs voor de S4 proef ook beschikbaar voor leden met de S3 proef die zich voldoende bekwaam vinden. Met uitzondering van de skiffs waarvoor dispensatie nodig is. Dit om de capaciteit te vergroten zodat zoveel mogelijk leden kunnen roeien.
 • Het krachthonk kan gebruikt worden mits je van tevoren gereserveerd hebt. Reservering gaat via MyFleet onder het kopje (bootype-Trainingsplek). Er mogen niet meer dan 3 personen in het krachthonk, de deur moet tijdens de training helemaal open staan en de ventilator moet aan staan. Na de training dien je alle gebruikt materialen te desinfecteren.
 • De Ergometers worden volgende week verplaatst naar de rechter roeiloods om meer ruimte te maken in de trainingsruimte. Reservering gaat via MyFleet onder het kopje (boottype-ergometer)Voel je je niet prettig op het vlot of in de loods omdat er toch teveel mensen zijn, spreek de ander erop aan, ga daar zelf weg of draag een mondneusmasker.Mochten er na het lezen van dit protocol nog vragen zijn, mail de vraag dan naar de roeicommissie op roeicommissie@mdr.nu

  Heel veel plezier op het water!
  De roeicommissie