Afgelopen woensdag 15 oktober heeft Isabelle Croes, 11 jaar oud, haar proef S2 gehaald. Zij is 2 juli 2020 lid geworden van onze vereniging. Een knappe prestatie om in zo’n korte tijd al je S2 te halen. Helaas heeft Emanuel Rosdorff zijn S3-proef niet gehaald omdat hij last had van een stevige armblessure waardoor hij technisch niet goed kon roeien. Emanuel, kop op, we gaan nu oefenen voor Grote Stuur en je kunt anderen wellicht sturen leren.

We gaan nu de winter in en met de huidige maatregelen om het corona virus in te dammen wordt het instructie geven aan jeugdleden nog een lastige klus. Dat wordt meeroeien op gehoorafstand in een skiff of meefietsen langs de kant.

Ik had gedacht om volgend jaar de stuurinstructie op te pakken, maar misschien ga ik dat nu al doen. Maar je moet wel een jeugdlid op de stuurstoel goed beschermen tegen kou en wind, want kinderen koelen sneller af dan wij volwassenen.

Thomas, jij doet volgende week nog even je proef. Succes alvast.

Rodin, Thomas, Wesley, Abramo en Chiara, met jullie wil ik afspreken dat jullie volgend jaar voor de zomer ook jullie eerste proef halen.

Op 24 april zouden we naar Roeivereniging Alphen gaan om daar gezellig met de jeugdleden van Alphen te gaan roeien. Tijdens het schrijven van dit artikel is helaas nog niet bekend of dat door kan gaan.

Lex van Emden