Op 25 januari 2020 waren de jeugd ergometerwedstrijden in Baarn. De laatste wedstrijd van een trilogie, De Laak in Den Haag, Michiel de Ruyter en De Eem in Baarn. Daarmee zijn de jeugd ergometerwedstrijden voor dit seizoen afgelopen.

We gaan binnenkort met de vertegenwoordigers van de drie verenigingen evalueren. Dit jaar viel de deelname bij de Laak en bij ons tegen: 80 en 90 deelnemers. In Baarn viel het aantal deelnemers erg mee: 120. We denken dat het misschien komt doordat veel middelbare scholen op zaterdagen in januari open dagen organiseren waar 8e-groepers scholen bekijken en brugklassers zijn dikwijls gids in een school. Bij MdR zijn de wedstrijden wel erg dicht na de kerstvakantie, zodat jeugdcoaches en -coördinatoren weinig tijd hebben om de jeugdleden te benaderen. Wij denken er aan om de wedstrijd of bij De Eem of bij Michiel de Ruyter in februari te organiseren. Ook wordt er over gedacht om de wedstrijden op zondagen te houden. Voordeel voor ons is dat de voorbereiding op zaterdagmiddag kan gebeuren, dat iedereen op zaterdagochtend gewoon koffie kan drinken op de Kampanje en de zondag roeiers zien dan dat er nog van alles te beleven is bij MdR. Ik houd jullie op de hoogte en overleg sowieso nog met het bestuur.

Nadat de wedstrijden in Baarn geweest waren, werden de prijzen uitgereikt. De allerlaatste prijs die uitgereikt werd is de wisselbokaal voor de best presterende vereniging. Hoe dat berekend wordt, daar heb je een ingewikkelde wiskundige formule voor nodig die ik zo gauw niet kan produceren. Dit jaar ging de wisselprijs naar Nautilus uit Rotterdam.

Dan was er nog iets heel bijzonders. In de categorie tot 12 jaar kreeg Rodin Tel, lid sinds mei vorig jaar, een zilveren medaille uitgereikt. Rodin nogmaals gefeliciteerd!!! Volgend jaar goud?

 

 

 

 

 

Er is ook nog een filmpje gemaakt over de jeugd ergometerwedstrijden in opdracht van de KNRB.
Klik hier voor het filmpje, of ga naar Youtube en zoek naar ‘Ontmoet roeiend Nederland’.

Lex van Emden