Verslag Jeugd ergometer wedstrijden op zaterdag 11 januari 2020

Voor dit jaar hadden we wederom een mooie poster voor de jeugd ergometerwedstrijden, ontworpen door Suzan Out. De KNRB organiseert jaarlijks een roeicongres en men deed een oproep om posters met aankondigingen van wedstrijden op te sturen. De organisatie wilde een waslijn spannen en daar de posters aan ophangen. Jullie begrijpen het al: ik ben met onze poster, ontworpen door Suzan, naar de KNRB gegaan en men vond het een erg mooie poster. Het sprak ze aan. Knap gedaan Suzan!!!

In Den Haag waren in 2020 80 deelnemers, vorig jaar 100. Bij MdR hadden we vorig jaar 100 deelnemers en dit jaar slechts 90. Het is een trend dat er steeds minder jeugdleden lid worden bij de Nederlandse roeiverenigingen. Ook bij andere jeugdwedstrijden loopt het aantal deelnemers terug. De KNRB heeft de noodklok geluid en een commissie in het leven geroepen die roeiverenigingen moet ondersteunen bij het werven van en instructie geven aan jeugdleden. Ik volg de discussies met argusogen en hoop mogelijkheden te vinden voor MdR.

Op donderdag 9 januari hebben Rob Vollmer en ik 10 ergometers uit Amstelveen gehaald, ’s avonds is de Kampanje ontruimd en zijn de ergometers geïnstalleerd. Cees van Dok heeft de ICT traditiegetrouw voor zijn rekening genomen en vrijdag overdag nog tijd aan onze wedstrijden besteed. Hij kwam doodmoe uit de Verenigde Staten terug waar hij gedurende drie dagen een belangrijke bijeenkomst had gehad van ICT-ers uit de hele wereld. Ik snapte er niets van want toen ik vrijdagochtend wakker werd en dacht dat Cees in het vliegtuig zat, kreeg ik een mailtje van hem. Wat blijkt: je kunt tijd kopen in het vliegtuig om te internetten. Wist niet dat dat al kon.

De wedstrijden zijn zonder enige wanklank verlopen en we wisten ons goed, punctueel zelfs, aan ons wedstrijdschema te houden. De aankondigingen werden gedaan door de jeugdleden Emanuel Rosdorff en Julian Croes.

We hadden ook nog gele petjes gekocht, gesponsord door de Vereniging Bevordering van de Watersport onder Jongeren. Michel Zaat voorzag de petjes van zijn handtekening en zei daarbij dat hij Nederlands kampioen ergometeren was geweest. Of iedereen hem geloofde dat weet ik niet, maar hij kan wel heel overtuigend vertellen.

Om 13.30 uur zijn we begonnen met de prijsuitreiking.

Lisa Bruijnincx  (goud gehaald in 2019 tijdens de wereld-kampioenschappen onder 18 jaar) nam de prijsuitreiking voor haar rekening. Zij is een erg bevlogen roeister vertelde haar vader, hij heeft een enorme bewondering voor alle roeiers en roeisters die zo veel trainen per week om maar blik te trekken tijdens wedstrijden. Daarnaast volgen veel roeiers en roeisters ook nog een academische studie.

 

Al met al een zeer geslaagde dag. We hebben veel complimenten gekregen dat we de wedstrijden goed georganiseerd hadden. Maar ik moet heel eerlijk zijn. Deze dag kon alleen maar slagen dankzij de hulp van veel leden bij onder andere het in- en opruimen en achter de bar staan.

 

Zoals de meesten wel zullen weten, organiseren De Laak en De Eem dezelfde wedstrijden als wij en werken we intensief samen. Er is een wisselprijs voor de best presterende vereniging en deelnemers die aan alle drie de wedstrijden hebben meegedaan (en als snelste zijn geëindigd in hun categorie) krijgen een beker uitgereikt.

Hans Dehe heeft veel foto’s gemaakt. Je kunt ze vinden in het fotoalbum op onze website.
Klik hier voor de foto’s of kijk op onze facebook pagina.

Lex van Emden