Sinds een aantal jaren organiseert de KNRB het Nationaal Roeicongres. Dit is een interessante bijeenkomst bij de hoofdsponsor van de roeibond Aegon in Den Haag, waaraan bestuurders, commissieleden, instructeurs en coaches, maar ook gewoon in de roeisport geïnteresseerde leden van roeiverenigingen kunnen deelnemen. Na een meestal interessante en leuke plenaire bijeenkomst volgt de lunch waarna de workshops volgen. Tijdens een gezamenlijk borrel kannog nagepraat worden met de inleiders van de workshops of/en de deelnemers. Een aanrader voor iedere geïnteresseerde in de roeisport `zie knrb.nl.

Plenaire bijeenkomst

Sla je moderne slag als vereniging en ga mee met de innovatieve ontwikkelingen voor jong en oud. Kom inspiratie op doen! Koen Schobbers (E-topsporter) en Jan Lammers (RP3) nemen je mee in de wereld van technologische mogelijkheden op het gebied van E-sports en indoorroeien.

Koen Schobbers (1992) is de eerste esporter met een topsportstatus. Na een professionele carrière van 11 jaar is hij tegenwoordig een bekend en veelgevraagd internationaal spreker. Ook gebruikt hij zijn ervaring en kennis om ouders met gamende kinderen te informeren en te helpen middels zijn tweede bedrijf, genaamd Parents of Play. Tenslotte werkt hij al jaren met bedrijven, waaronder Spinnin’ Records, Kia en VodafoneZiggo, om ze te begeleiden in de wereld van gaming en esports.

Koen zal ons tijdens zijn plenaire sessie een introductie geven in de wereld van esports en aangeven wat we hieruit kunnen leren om een moderne slag te maken in de roeisport de komende jaren.

Jan Lammers (1960) is eigenaar van RP3 Rowing bv en vanaf 1991 betrokken bij RP3, in de volksmond Rowperfect!  In 2011 heeft hij het bedrijf van de familie Rekers overgenomen, nadat Cas Rekers was overleden. Als eigenaar van diverse metaalbedrijven en met deze kennis heeft hij de RP3 daarna tot een trainingstool voor de roeiwereld gemaakt. In 2013 heeft hij zich volledig gericht op de RP3 en de rest van zijn bedrijven verkocht. Op dit moment wordt na 4 jaar ontwikkeling en testen de RP3 model T geproduceerd, die nog meer het boot gevoel simuleert, 85% van alle nationale roeiteams gebruiken nu de RP3!

Jan zal ons tijden de plenaire sessie een introductie geven voor het E-rowing en E-gaming, waarmee we de jeugd en ook de rest van de roeiwereld een tool geven om de roeisport de komende jaren nog leuker te maken.

Globale tijdschema

10:00u – Inloop

10:30u – Plenaire opening

12:20u – Lunch

13:15u – Workshopronde 1

14:30u – Pauze

15:00u – Workshopronde 2

16:15u – Borrel

Let op! Aanmelden kan tot en met 15 januari 2020. (je kan het na die datum nog proberen te regelen via communicatie@knrb.nl of telefonisch)