Een open deur: de bevolking van Nederland vergrijst en zo ook onze vereniging, zeker de roeiafdeling, op termijn ook de kanoafdeling. Was in 1959 Uithoorn de jongste ( in leeftijd gemeten) gemeente van Nederland, nu zal het zeker tot een van de oudste behoren.

Voor de sportverenigingen in Uithoorn heeft dit consequenties, waarover we nu al moeten nadenken. Ook de K.N.R.,B. is gelukkig tot dit inzicht gekomen en op de laatstgehouden ledenvergadering is ‘De toekomstvisie Breedtesport ’20 – 30’, KNRB een bond voor alle roeiers’ behandeld. Ik raad allen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van onze mooie sport aan dit rapport goed te lezen. Het is wellicht een handvat om onze eigen visie op de toekomst vorm te geven en prioriteiten te gaan stellen. Het wordt urgent!!

Het rapport is te vinden op KNRB Toekomstvisie.

Graag jullie reactie.

Herma Bik