De afsluiter van dit jaar was een korte tocht door het Amsterdamse Bos. We zijn wat dieper het bos in gedoken waar vaak maar weinigen komen door de dichte (water)plantenbegroeiing in de zomermaanden en de afstand tot de kanovijver.

Het was wel duidelijk dat het bos langs het water zich al in een rusttoestand bevond. Menig reiger heeft ons pad verschrikt doorkruist en nipt poepte er één vlak voor een mede vaarder die onder een brug door ging. Elke andere reiger hoog op een tak boven het water heb ik daarna vakkundig vermeden, maar gelukkig deden zich geen herhalingen voor. Ook hebben we de Schotse Hooglanders  gespot die heerlijk op een open vlakte aan het water aan het grazen waren. Log keek er een ons, al herkauwend, ongeïnteresseerd aan. Wij waren natuurlijk dolenthousiast en wilde met de beesten op de foto, waar zij verder geen notie van namen.

Ingrid, onze stilste vaarder van vandaag 😉 wist na enkele keren fluisterend te roepen, duidelijk te maken dat ze toe was aan een bak koffie. We waren net ter hoogte van de kanovijver en zowaar leek de bijbehorende zaak open te zijn.  Een dolenthousiaste verkoopster kwam aangesneld met appelgebak nog voor men had kunnen bedenken of ze er zin in hadden. We moesten deze wel goed bewaken want haar honden waren in staat deze van de tafels af te gappen. Maar met een mooie kordon van stoelen rond de tafels kon alleen de kleinste hunkerend onder de tafel omhoog kijken.

Na de koffie was het nog een klein stukje naar de KV Frisia waar we door Pieter tegemoet gevaren werden. Tanja en Hajo van hun club hadden geregeld dat we bij hun konden omkleden en dat Pieter ons na afloop ontving. Dank voor deze fijne gastvrijheid op jullie club. We hebben het erg gewaardeerd.

Tot slot was het voor wie wilde koffie en thee drinken bij Liesbeth en haar helpen een enorme berg chocolade weg te werken. Nou. Dat is gelukt kan ik je zeggen. Hahaha.
Het weer werkte goed mee en het was een mooie herfstige afsluiter van het seizoen.

De toercommissie heeft her en der al leuke wensen gehoord voor tochtjes. Mocht jij er ook nog een hebben, laat het ons weten en we maken er volgend jaar weer een leuke mix van!

Tekst: Liesbeth
Foto’s: Roos, Tanja van KV Frisia, Piet