Een aantal jaren geleden ontstond de jaarlijkse schoonmaakdag bij de roeiers: een ochtend met elkaar het schoonmaken van de roeiboot die je het hele jaar gebruikt had en misschien haalde iemand nog een veger door de loods. Maar lang niet alle boten werden zo schoon gemaakt, alleen de populaire boten die werden gebruikt. Nadien heeft de kano dit ook opgepakt en gingen die de kanoloods schoonmaken en opruimen. De laatste jaren is het breder opgepakt en uitgegroeid tot een jaarlijkse clubactiviteit.

Naast het schoonmaken van de boten worden er nog meer zaken opgepakt zoals schoonmaak en onderhoudsklussen in en rondom het gebouw. Denk hierbij aan het schoonmaken van de goten, het wieden van de straat, afstoffen van alle balken in de Kampanje.

De gebouwbeheer- en kluscommissie heeft van alle commissies een lijst gekregen van klussen die gedaan moeten worden. Om ervoor te zorgen dat alles gedaan kan worden, is er dit jaar een klus- en schoonmaakweekend. Dit is op zaterdag 2 en zondag 3 november. Voor beide dagen geldt er een vaarverbod.

De start van de klus- en schoonmaak dag is op beide dagen om 9 uur.

Hierbij een oproep aan alle leden om te komen helpen, iedereen kan zich nuttig maken bij kleine en grote klussen.

Meld je bij de leden van de kluscommissie voor een mooie uitdaging. Ben je klaar, dan haal je de volgende klus.

De barcommissie zal op beide dagen een lunch met soep en een broodje verzorgen.