Kwarktaartrecept winnaar van “Heel Michiel de Ruyter maakt toetjes”!

Nog op zoek naar een toetje voor de kerstdagen? Het jeugdkanopoloteam van Michiel de Ruyter ging afgelopen maandag op zoek naar het beste recept voor na je kerstdiner. Ze doopten hun bijzondere winteractiviteit: heel Uithoorn maakt toetjes!

In drie teams voerden de kinderen een technische opdracht uit. Ze kregen een basisrecept, waaraan ze hun eigen smaak konden toevoegen. Eén duo kreeg een magnetroncakeje, één chocolademousse en één kwarktaart. Het vereiste veel teamwork, maar binnen een uur hadden alle teams een bijzonder smaakvol toetje op tafel. Eindelijk tijd voor het leukste gedeelte: opeten!

Het toetje van Lars en Per – twee koks in de dop – werd uiteindelijk door de driekoppige jury unaniem uitgeroepen tot het verrukkelijkste recept. “De combinatie van smaken, de presentatie en de unieke touch van beide koks, maken het kwarktaartrecept een uitstekende tip voor de Kerstdagen,” aldus jeugdcoaches en gelegenheidsjuryleden Rosalie en Kian.

    

Hieronder lees je hun recept. Fijne Kerstdagen allemaal!

Ingrediënten
175 gram Bastogne
30 gram boter
125 ml slagroom
125 griekse yoghurt
Bakje frambozen
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker

Nodig
Mixer
Kommen
4 glazen
Steelpan
Koekenpan

Doe de Bastogne in een dichte plastic zak en sla met een deegroller of hard materiaal tot kruimels. Doe dan de kruimels van de zak in een pan met zachte gesmolten boter. Bak de kruimels op laag vuur. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker. Als het geklopt is tot slagroom doe dan de griekse yoghurt en nog een beetje poedersuiker erbij en mix.

Prak de frambozen licht en meng door de slagroom. Doe de Bastogne in een glasje en druk licht aan. Doe de slagroommix in het glas. Als je dat hebt gedaan, top je het glas af met frambozen en sinaasappelpartjes. Doe het daarna in de koeling voor 15 minuten.

Komt het uit de koeling, doe dan de bastognekruimels op het fruit en bestuif met poedersuiker. Je versiert met gebakken walnoten en bastognekruimels. Genieten maar!