Bij de MdR kopen we graag minstens éénmaal per jaar een nieuwe roeiboot om een oude roeiboot te vervangen. Dit jaar is er uit eigen gespaard geld een nieuwe roeiboot gekocht en wel een skiff, een gladde éénpersoonsboot. De nieuwe boot kost ongeveer Eur 6.000,00 en hij gaat een oude skiff vervangen, waarvan de spanten al een keer gerepareerd zijn. Hoog tijd dus dat deze boot wordt vervangen.

De nieuwe skiff wordt een boot waarin je kunt gaan oefenen om nog beter te leren roeien om later in wedstrijdboot te kunnen gaan roeien. De verwachting is dat deze boot veel gebruikt gaat worden.

Voordat er een nieuwe boot gebruikt gaat worden moet hij eerst gedoopt worden. Dat houdt in dat een lid, dat zich gedurende het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt wat Amstelwater over de boot giet en de naam van de nieuwe boot onthult en vertelt waarom de nieuwe boot die naam heeft gekregen. Deze “plechtigheid” zal gebeuren op zaterdag 3 september om ongeveer 10.30 uur.

Tijdens deze dag is er ook een Open Dag van 10.00 uur tot 14.00 uur. Belangstellenden kunnen dan een doop van een nieuwe roeiboot meemaken.

Het Schipholfonds heeft een donatie gedaan aan Michiel de Ruyter en van dit geld is de nieuwe jeugdskiff gekocht. De boot is besteld en wij hopen dat de nieuwe boot binnenkort wordt geleverd, zodat er nog voor de winter in deze boot geroeid kan worden.

Lex van Emden