Komende week gaat het gebeuren: de Wereldkampioenschappen kanopolo van 16 t/m 21 augustus in St. Omer, Frankrijk. Ook Nederland doet mee en wel met diverse teams. Michiel de Ruyter heeft een flink aantal afgevaardigden die zijn geselecteerd voor die Nederlandse teams.

Bij de dames onder 21 jaar gaan Veere Vroon, Meghan Lotgerink en Lizzy van Duijn ons land vertegenwoordigen. Hier staan ook twee coaches van MdR aan het roer: Suzanne van Rijn en Marlèn Wessels. Zij hebben beiden in het Nederlandse damesteam gespeeld. Twee weken geleden heeft het jeugdige team al een fantastisch resultaat behaald op het Junior International Tournament in Belfast. Daar kregen zij brons omgehangen.

Bij de heren onder de 21 jaar is Joshua Uphof geselecteerd.

Voor het NL damesteam zijn al een aantal jaren Charlotte Bakkes, Selina Dijkstra, Sarissa van Veenendaal en Alisha van den Berg de vaste speelsters. Dat geldt ook voor Remco van Vliet bij het NL heren team en hier heeft  voor het eerst Wessel Vroon zich een plek toe geëindigd.

Veel familieleden en vrienden reizen ook af naar Frankrijk als supporter. Dat zal zeker helpen om mooie resultaten te behalen. Het gaat weer spannend worden, op naar een podiumplek!

De resultaten en waarschijnlijk een livestream zijn hier te volgen.