Saskia Overwater zilver bij World Police & Fire Games 2022

Van 22 t/m 31 juli vindt in Rotterdam een groot evenement plaats, namelijk de World Police & Fire Games, waaraan bijna 10.000 mensen die werken bij politie, brandweer, douane en DJI van over de hele wereld deelnemen. Ruim 60 sporten staan op het programma. Overigens wordt er in de media bijna niets over bekendgemaakt!

Ons oud-clubgenoot Saskia Overwater, werkzaam bij de politie in Amstelveen, nam deel in de damesskiff.

Velen van ons kennen Saskia nog van vroeger, toen ze haar eigen skiff  ‘In mijn sas’ in onze roeiloods had liggen. Zij heeft in die tijd aan veel wedstrijden meegedaan, de vroegere instructeurscursus van de KNRB gevolgd en niet te vergeten, was ook coach van de vroegere fanatieke damesacht. Haar boot ligt nu bij haar ouders in de tuin aan de Ruige Kade. Velen hebben haar het afgelopen jaar zien trainen op de Amstel.

Zondagochtend 24 juli startte zij op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam. Voordat het zover was, waren er nog een paar hindernissen te nemen. De organisatie zorgde namelijk voor de boten, maar dat gaf enige problemen, namelijk geen Empacher of Filippi voor Saskia, maar een niet echte wedstrijdboot. Dat pikte ze natuurlijk niet, maar gelukkig kon ze via de Zwolsche een Douglas lenen voor precies haar gewicht. De Rotterdamse roeibaan is niet de gemakkelijkste, de wind stond pal mee, maar ze had betrekkelijk weinig last van de golven. Concurrenten waren skiffeuses uit Spanje, Duitsland, Canada en Femke Dekker, deelneemster aan de OS in 2000, 2004 en 2008 en wereldkampioen in diverse nummers. Na de start lag Femke op kop, Saskia en de Duitse roeiden gelijk op, Spanje lag achter. De Duitse had last van de golven en al snel lag Saskia in tweede positie die zij behield tot het einde. Dit betekende dus een zilveren plak.

Op deze World Police & Fire Games behaalde Saskia op maandag 25 juli ook nog eens Brons op de ergometerwedstrijden.
Ook hiervoor proficiat!

Herma Bik