Komende Hemelvaart 26 mei gaan we één van de mooiste en afwisselendste kanotoertochten varen in onze directe omgeving, de Angstel toertocht. Blokkeer je agenda en geef je op voor maandag 23 mei door een mailtje te sturen naar kanotochten@mdr.nu.

Alet en ik (Bart) hebben de route al enkele keren gevaren en zijn gevraagd om de route te begeleiden als vaarleiders.

De vaarroute is 22 km lang en daarmee een echte dagtocht. Reken erop dat je de gehele dag van huis bent. We willen een beetje op tijd op pad om de tocht op een ontspannen manier te varen. We hopen op een beetje aardig weer, maar ook bij mooi zonnig weer kan de wind een rol spelen bij de overtocht van de Vinkeveense Plassen. Bij veel wind en golfslag moeten we even kijken en mogelijk een beetje afwijken van de standaard route.

De tocht is zeer afwisselend. We vertrekken in Baambrugge bij café De Punt. Hij voert over wat smallere kronkelende riviertjes langs dorpjes als Baambrugge en Loenersloot met een heus kasteel, maar gaat ook deels over het groot water, de Vinkeveense Plassen. Op een 3-tal plekken moeten we ‘helaas’ de boten overdragen, maar er zijn goede voorzieningen om in/uit te stappen en als we elkaar helpen gaat het vlot genoeg. We varen over de Geuzensloot, Winkel, Waver, Holendrecht en het meer van Abcoude, Angstel. Bij terugkomst en opbinden van de boten kunnen we even nazitten op het terras van het café.

De route is voor de meeste mensen prima te varen, maar reken wel op 4 uurtjes peddelen. Houd daar rekening mee met de keuze van je boot. We verwachten na ruim anderhalf uur op één van de eilanden in de Vinkeveense Plassen uitgebreid te lunchen. Andere pauzes doen we een beetje in overleg.

Praktische zaken voor donderdag 26 mei 2022

– 09:30 verzamelen voor het opbinden van de boten.

– 10:00 uiterlijke vertrektijd van de vereniging.

– 10:30 afladen op ruime parkeerplaats tegenover café-restaurant de Punt, Rijksstraatweg 12, Baambrugge.

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar kanotochten@mdr.nu of via WhatsApp. Vermeld daarbij dan even:

– Hoeveel personen.

– Gebruik van clubmateriaal: ja/nee.

– Heeft eigen vervoer/wil graag meerijden/kan X personen meenemen.

De kosten zijn 5 euro bij het gebruik van materiaal van de club. Deze graag na afloop van de tocht aan de club betalen.

Bij deelname:

– Het gebruik van zwemvest is verplicht.

– Vergeet je peddel en spatzeil niet.

– Neem voldoende eten en drinken mee bijv minimaal een lunchpakket, maar ook wat snelle energie in de vorm van repen voor tussendoor, koffie/thee/water.

– Stem het materiaal en vooral je kleding af op de weersverwachtingen (zonnebrand), maar bedenk dat op de Vinkeveense Plassen een wat dikker shirt soms prettig is.