MdR lezing – Dinsdag 10 mei 2022 – Kampanje

Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur

Gast: Govert Plugge

Veiligheid is een thema dat iedere watersporter belangrijk vindt of zou moeten vinden. Voor de 2e lezing van dit seizoen  hebben we Govert Plugge uitgenodigd. Govert is een ervaren (zee) kajakker, die zich zowel beroepsmatig en als kano instructeur intensief met het thema veiligheid bezig is. Deze lezing is uiteraard geschikt voor als onze leden (kanoërs en roeiers).

De volgende inleiding is van Govert zelf:

Veiligheid bestaat niet!!

Naar aanleiding van een artikel over veiligheid in het blad ´Kanosport´ ben ik uitgenodigd om een workshop te verzorgen bij jullie Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruijter.

Graag neem ik jullie mee in een verhaal over “Veiligheid”. Maar wat is dat dan? En waar zit hem dat in? In mijn werk als trainer Human Factors bij de Luchtmacht leerde ik de mensen om te kijken naar een incident of ongeval met de vraag “hoe heeft het kunnen gebeuren dat dit incident of ongeval heeft plaatsgevonden?” Daarbij wordt niet gekeken naar wie “schuldig” is aan het gebeurde, maar naar welke factoren een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van het incident of ongeval. En het belangrijkste van dat alles is om er lering uit te trekken.

Wil je ook weten waar “Veiligheid” in zit? Zorg dan dat je erbij bent.

Ik ontmoet jullie graag in de Kampanje om er samen een interactieve, mooie en leerzame avond van te maken.

De stelling hieronder is om alvast over na te denken.

Govert Plugge