Volgend weekend, 12 en 13 maart, wordt het wedstrijdseizoen van dit jaar traditioneel afgetrapt met de Heineken Roeivierkamp. Gelijk gevolgd door het weekend erna de Head of the River Amstel. Bij deze 2 wedstrijden zijn vrijwel alle 8-en en dubbel 4-en die er in Nederland zijn, in Amsterdam te vinden. Een heel divers veld van (inter-) nationale topploegen, studentenroeiers, jeugdploegen en veteranenploegen. Dat levert altijd spektakel, op de mooie Amstel! Er fietst vaak een heel peloton mee, om de verschillende ploegen aan te moedigen. Dit jaar zal MdR met een dames en een mannen masters/veteranen 8 aan de start verschijnen. De afgelopen maanden is er volop getraind om voorbereid aan de start te liggen!

Wil je ook een stuk meefietsen om onze ploegen aan te moedigen? Hieronder volgt het tijdschema. De route is makkelijk, gewoon in Uithoorn de Amstel volgen tot aan de start 🙂

Zaterdag 12 maart
Op zaterdag 12 maart starten de dames (DV8+) voor de 2500m om 9.30 start bij de Rozenoordbrug (net voorbij het ‘Kalfje’ vanuit Uithoorn) en de mannen (HV8+) om 13.30. Van hieruit wordt richting de stad gevaren, waar de finish net na de Berlagebrug is, bij roeivereniging Nereus. Daarna roeien de ploegen een stukje door, de stad in, waarna rond gemaakt wordt. Dan wordt er boord aan boord op gelijnd en starten 2 ploegen tegelijk voor hun sprintafstand, de 250m.

Zondag 13 maart
Op zondag 13 maart wordt de afsluitende afstand van 5km gevaren. De mannen starten om 9.30 en de dames om 14.00, ditmaal net voor de ‘grote bocht’, zo’n beetje halverwege tussen Ouderkerk en Amsterdam.

 

De Head  is een achtervolgingsrace over 8 km. De start is aan de rand van Ouderkerk aan de Amstel en finisht bij Roeivereniging de Hoop net voorbij de Berlagebrug in Amsterdam.

Zaterdag 19 maart
Zaterdag 19 maart varen de mannen (masters D8+) in blok 2 en starten om 16.00

Zondag 20 maart
Zondag 20 maart varen de dames (masters C8+) in blok 2 om 14.00

Meer informatie is hier te vinden:

https://www.roeivierkamp.com/nl/
en
https://www.headoftheriver.nl/nl/