Een bijzondere roeidag werd het voor een groep roeiers van MdR en onze gasten van RV de Meije. Vooral voor een van onze roeiers, laten we hem M noemen, wordt het een speciale dag. De dag begon voor hem al met stress als onverwacht in alle vroegte thuis bouwvakkers verschijnen ´voor de verbouwing´, en op het laatste moment bij de MdR verschijnen zit niet in de aard van M. Na de begroeting van de gasten begint het tellen van de neuzen en het bepalen van het soort en aantal van de benodigde roeiboten. Vijftien neuzen kunnen in 3 C4+. Maar dan blijkt bij het instappen dat er opeens 16 roeiers zijn. Als Hans besluit om een skiff te pakken, klopt het uiteindelijk en gaat de vloot gaat op weg naar het wisselvlot.

De sfeer is prima en het weer ook. Bij het vlot wordt gekeerd en van stuurman/vrouw gewisseld. Het vlot is blinkend schoon en voorzien van een bordje dat de afstand naar de MdR aangeeft. De boot met o.a. M aan boord arriveert als laatste. o.a. omdat een van de riemen niet correct in de dol was gelegd. Na de wissel zet men uit bij het vlot en daarbij maken 1, 2 of misschien wel 3 roeiers een snoekbeweging, waardoor de boot begint te kantelen. M gelooft niet meer in redding (volgens eigen zeggen), maar gelukkig komt er alleen een flinke slok water in de boot en keert deze toch weer terug in de normale positie. Het heeft een haartje gescheeld of ze waren omgegaan!

Om de nieuwe stress er uit te varen (en de andere boten in te halen) besluit men vaart te zetten. Daarbij schiet het voetenbord van M helemaal los. Het lukt niet om deze weer vast te maken, maar het blijkt dat je ook zonder bord kunt roeien.

Uiteindelijk arriveert iedereen weer bij MdR en komt een beetje bij met koffie en een stroopwafel (uiteraard na de QR check!).

Uit diverse reacties blijkt dan dat meer mensen ervaring hebben met (bijna of helemaal) omslaan bij het uitzetten of aanmeren. Zelf vraag ik mij af hoe je bij het vlot dan het best uit het water komt. Er is geen trapje op ‘ons vlot’. Even bellen om assistentie zal ook niet eenvoudig zijn schat ik in.  In ieder geval is de kant dichtbij! Misschien goed om eens over na te denken?