Veel roeiers van MdR hebben al eens bij mij aangelegd om van stuur te wisselen of gewoon voor de gezelligheid. Maar eigenlijk weten jullie niet zo veel van me. Albert Vuil heeft daarom in de vorige Jordinael een aardig verhaal geschreven. Niet om te vertellen dat ik in 1946 bij RIC heb leren roeien. Het ging meer over wat ik in 2011 heb meegemaakt en hoe dat mijn leven veranderde. Agnes en ik dachten toen een leuke vakantie te hebben in Ghana onder leiding van een Ghanese ex-onderwijzer. Het werd een confrontatie met armoe, honger en allerlei ellende. Desondanks waren de mensen vriendelijk. Het deed me denken aan de hongerwinter, die ik in alle hevigheid heb meegemaakt. Ik kon er niet van slapen. Terug in Nederland sloeg ik alarm bij organisaties zoals Cordaid, het Rode Kruis enz. Maar niemand reageerde. Er zat niets anders op, dan dat ik er zelf wat aan ging doen. Samen met anderen richtten we stichting Barbarugo op. We vonden veel donateurs. Met hun geld konden we de werkeloosheid en de armoe bestrijden. Maar er zijn meer mensen dan wij geld hebben. Daarom heeft jullie Albert een beroep gedaan op MdR-leden royaal bij te dragen. Dat heeft gewerkt.

Wij ontvingen geld op rekening NL05RABO 0174 9693 41 tnv Barbarugo. Wij willen de gevers bedanken. Geef ons alsjeblieft je e-mailadres ons door. We kunnen je dan schrijven wat we met je geld gedaan hebben.

Mensen die klimaatbewust willen leven, kunnen bij ons het verbruik van aardgas klimaatneutraal maken. Hoe? Dat lees je in https://barbarugo.wordpress.com/groen-gas/

Als je € 75 euro betaalt dan stook je je leven lang energie-neutraal. Dat moet je dan wel bijschrijven op je betaalopdracht.

Wij verzoeken de mensen die in de gemeente Aalsmeer wonen, dit op hun betaalstrookje te vermelden. De gemeente verdubbelt uw donatie!. Hoe dan ook vermeld altijd uw e-mailadres. Wij hopen op deze wijze € 10.000 bijeen te krijgen. Daarmee kunnen we heel wat Ghanezen een loon uitbetalen en met 4 ha bamboe het klimaat verbeteren. Dat moet lukken, toch? Mocht je zin hebben naar Ghana te gaan, weet dat we gidsen hebben om je rond te leiden en onze plantages te bezoeken. Er is prachtig oerwoud en veel herinneringen aan het slavenverleden.

Welkom in Nessersluis. De bramen zijn rijp.
Ruud Goedknegt