Vanaf woensdag 19 mei 2021 mogen er maximaal 30 personen buitensporten, mits de anderhalve meter afstand bewaard wordt. Dit betekent in de praktijk dat er op zich geen belemmeringen meer zijn om meerdere boten in het water te hebben. Ook het krachthonk kan weer worden gebruikt met de beperking dat reserveren verplicht is en een maximum van 4 personen tegelijk binnen.

Wel blijft de regel van kracht dat de slagplaats vrij moet blijven.

Ook blijven alle regels omtrent het dragen van mondkapjes, binnen in de loods en bij minder dan 1,5 meter afstand, en het handenwassen van kracht.

Na het roeien moet iedereen het terrein van MdR verlaten. Het is dus nog steeds niet de bedoeling dat mensen op het terrein blijven zitten koffie drinken.

De regels die van kracht zijn:
– Het is voor roeiers tot en met 26 jaar is toegestaan om in meerpersoonsboten te roeien.
– Buiten mag iedereen vanaf 27 jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand.

Daarnaast heeft de roeicommissie besloten dat met ingang van 17 maart het weer toegestaan is om met 4 personen in een C4 te varen, mits de slag vrij blijft. Ook is het dan weer toegestaan om in een C3 te varen met 3 personen, ook met de slag vrij. Ongestuurd met 3 (C3) of 4 (C4) roeiers kan ook, mits daar ervaring mee is. Dit alles bij maximaal windkracht 4. Met ingang van 19 mei is het dan ook weer mogelijk om in de Stadt en Landen te roeien met 5 personen (niet met 4 en een stuur uiteraard)

De boten die gebruikt mogen worden staan in My-Fleet geregistreerd. We bekijken mede op advies van de KNRB regelmatig wat er nog meer kan en we houden jullie daarvan op de hoogte. Tevens proberen we de instructie in éénpersoonsboten aan jeugd en senioren door te laten gaan alles binnen de regels en veiligheid voor de instructeurs.

Om zoveel mogelijk leden de kans te geven weer te gaan roeien hanteren we voorlopig de volgende regels:

 • Vanaf 27 jaar: Roeiers vanaf zevenentwintig (27) jaar kunnen roeien in éénpersoonsboten, tweepersoonsboten of in C boten, waarbij de slag vrij blijft (of ongestuurd). Roei zoveel mogelijk gespreid over de dag om drukte te vermijden en voor meer capaciteit van boten.Dus als je niet per sé in het weekend tussen 08:00 en 12:00 hoeft te roeien, pak dan een andere tijd
 • Voor roeiers tot en met 26 jaar is het zonder beperking toegestaan in meerpersoonsboten te roeien, is er 1 persoon van 27 jaar of ouder bij dan gelden de regels voor de groep “vanaf 27 jaar”
 • Afschrijven kan alleen online met je telefoon, tablet of computer. Via www.mdr.nu of via de app van MY-Fleet. Deze app is gratis te downloaden en inschrijven gaat met je wachtwoord op dezelfde manier als voorheen op de vereniging
 • Omkleden en douchen doe je thuis, de kleedkamers zijn is gesloten!
 • De kantine is gesloten, kom niet onnodig in het gebouw (alleen voor noodzakelijk toiletbezoek)
 • Gebruik de desinfectie dispenser of was voor en na het roeien je handen, in de loods is daarvoor een wasbak ingericht met zeep en ontsmettingsmiddel voor de handels en er hangt een desinfectie dispenser
 • Gebruik je clubmateriaal dan desinfecteer je dit na afloop met de spray
 • Zijn er teveel mensen in de loods waardoor je geen 1,5 meter afstand kan houden, dan wacht je buiten. Draag in de loods (openbare binnenruimte) een mondkapje
 • Blijf niet hangen in de loods
 • Betreed het terrein via de ingang aan de kant van de roeiloods. De kano gebruikt de ingang aan de kanozijde.
 • Het vlot is beschikbaar voor meer personen mits 1,5 meter afstand gehouden kan worden en hiervoor geldt dat roeien en instructie voorrang hebben boven recreatief gebruik
 • Als je een skiffproef hebt en voldoende zeker bent om in een skiff te varen gebruik dan bij voorkeur een skiff i.p.v. C1 op drukke tijden om de leden met C proeven die normaal bijvoorbeeld in een meer persoons boot varen ook zoveel mogelijk de kans te geven om te roeien
 • Voorlopig zijn de skiffs voor de S4 proef ook beschikbaar voor leden met de S3 proef die zich voldoende bekwaam vinden. Met uitzondering van de skiff’s waarvoor dispensatie nodig is. Dit om de capaciteit te vergroten zodat zoveel mogelijk leden kunnen roeien
 • Trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) is toegestaan (reserveren via MyFleet vereist) met een maximum van 4 personen tegelijk. De ventilatie moet aan en de deur dient open te blijven.Voel je je niet prettig op het vlot of in de loods omdat er toch te veel mensen zijn, spreek de ander erop aan, ga daar zelf weg of draag een mondneusmasker.Mochten er na het lezen van dit protocol nog vragen zijn, mail de vraag dan naar de roeicommissie op roeicommissie@mdr.nu

  Heel veel plezier op het water!
  De roeicommissie