Kom mee varen door de binnenstad van Utrecht
Zaterdagmiddag 15 mei 2021

Vorig jaar in september is er een ‘nieuwe’ singel geopend in Utrecht. Na vijftig jaar is de Catharijnesingel weer open gemaakt en vaarbaar. We beginnen net even buiten de binnenstad op de Kromme Rijn en struinen van daaruit de stad in. Door de singels, werpen een blik op ‘de verborgen stad’ en bestellen misschien een hapje vanaf het water.

De tocht zal max 14 km zijn. De tocht zullen we pas in de middag gaan varen. Vanaf 12:00 is er een tijdslot te reserveren om je boot op te halen. Zo is het ivm de instructielessen en gewone vaarders niet te druk op het vlot. Maar ook is de stad Utrecht veel gezelliger in de middag.

Corona en varen

Helaas heerst er nog steeds corona en moeten we ons houden aan de coronamaatregelen. Dit geldt ook tijdens onze toertochten. Maar wat houdt dat in?

–    Op de club houden we ons aan de coronamaatregelen die in het protocol beschreven staan. Om ervoor te zorgen dat we niet met z’n allen tegelijk op de club verschijnen worden de groepjes in tijdsblokken ingedeeld. Deze tijdsblokken zijn voor het ophalen en opbinden van de boten en het vertrekken van de club.

–    Niet iedereen vindt het even prettig om andere leden mee te nemen in de auto. Het is aan de chauffeur om te bepalen of die een ander lid wel of niet meeneemt. We gaan ervan uit dat iedereen de opvatting van de anderen respecteert. Eventueel kun je wel onderling afspraken maken dat iemand je boot mee neemt en dat jijzelf op eigen gelegenheid naar de opstaplocatie reist. Lukt het je niet om vervoer te regelen dan kun je helaas niet mee.

–    We varen in groepjes van maximaal 4 en minimaal 2 personen. Er gaat géén vaarleider mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor je uitrusting en het varen van de juiste route. Vooraf krijg je een kaart van de route en extra informatie mee.

–    We verzoeken je zelf de groepjes te maken waarin je gaat varen. Lukt het niet om een groepje te maken kan je bij de aangemelde tijdsblokken kijken (zie inschrijven) waar nog ruimte is. Vraag wel even na bij het groepje of je mee kan.

–    Omdat er zonder vaarleider gevaren wordt, is het wenselijk dat je minimaal KVA vaarervaring of vaarervaring voor dit soort afstanden hebt.

Inschrijven

De tocht is relatief kort, rond de 14 km maximaal en vanaf de middag te varen. Laat je verrassen en ga mee!

We vragen iedereen om zelf een groepje van max 4 personen samen te stellen en je eigen vervoer (ook voor je boot) goed te regelen in overleg met anderen. Meld je aan via een mail naar kanotochten@mdr.nu

Geef aan: met wie je gaat varen, en hoe laat je ongeveer wilt vertrekken. Wij komen dan uiteindelijk met een schema.

Tot dan!
De toercommissie.