Goed nieuws: de bestrating tussen de roeiloods en het vlot is bijna klaar en is vanaf vrijdag eind van de middag weer toegankelijk. Dus kan er dan weer geroeid worden en gebruik gemaakt worden van de materialen van het krachthonk.
De bestrating opnieuw doen is niet zomaar een kwestie van ophogen, daar komt nogal wat bij kijken.

De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn vlakte en een optimale afschot voor het regenwater, over een oppervlakte van 400 m2 en 60 m2 van de fietsenstalling. Inmiddels zijn we 80 m3 zand verder en het resultaat is nu al te zien. Aan de kanten van de werkplaats en het grasveld worden kolken geplaatst die het water afvoeren en het plein ligt op en afschot van 18 cm van de roeiloods naar het vlot.

En wat was dat zwaar werk. Tegenwoordig zijn klinkers kleiner en lichter maar wij hebben zware jongens en dat kan je ook van de stratenmakers zeggen. Met veel enthousiasme klaren zij de klus en ze voelen zich bij ons thuis. Doordat het roeiverbod volledig wordt nageleefd kunnen zij ongestoord hun werk doen. En regelmatig komen er leden even een kijkje nemen, stellen vragen maar niemand geeft ongevraagd advies.

We zitten nog wel even in de rommel. De komende week gaat de ingang eruit en wordt 28 cm opgehoogd door het Waternet om aan de nieuwe eisen van de dijk te voldoen. Dan wordt deze gelijk met de hoogte van de ingang van de loodsen. Daarna volgen de fietsenstalling en de afwerking.

Het eind van het vaarverbod is in zicht, maar één ding blijft voorlopig in stand: nog weken ligt er overal zand. Dus veeg op het vlot je voeten voor je in de boot stapt en maak de boten naderhand weer schoon. De voorzieningen zijn er!

Het vaarverbod kwam op een zeer ongunstig moment. Mochten we na de lockdown weer met beperkingen aan de slag, mag het met dit mooie weer dan weer niet vanwege de werkzaamheden. Maar goed, we zitten er binnenkort weer mooi bij: Zand erover.

De stratenmakers hebben hard gewerkt: vrijdag eind van de middag is de bestrating tot en met de roeiloods gereed. Vrijdag wordt besteed aan het afwerken van de randen, het aantrillen en opruimen.

Het gedeelte van de bestrating bij ons toegangshek is dan nog niet klaar, daarom is het terrein voor ALLE leden alleen toegankelijk via de kanozijde. Zodra de werkzaamheden bij het toegangshek zijn afgerond moeten de roeiers weer via de hoofdingang en de kanoërs via de ingang bij de kanoloods.

Ook de materialen uit het krachthonk kunnen vanaf vrijdag eind van de middag weer buiten worden gebruikt. Graag wel opletten dat de schoenen schoon zijn als je het krachthonk betreedt om spullen te pakken, anders loop je het zand mee naar binnen.

Meer foto’s van de werkzaamheden kun je hier zien!

Tekst: Dick van Es en Alet Folkerts
Foto’s: Dick van Es