Tijdens de online roeileden vergadering, donderdag 3 december 2020, werd ik aangenaam verrast met de online uitreiking door Herma van De Herma Bik wisselriem. Deze wissel riem wordt uitgereikt aan instructeurs die de afgelopen 2 jaar zich verdienstelijk hebben ingezet bij MdR.

Herma Bik begon haar verhaal te vertellen tijdens de roeileden vergadering. Het ging over iemand die zich de laatste jaren verdienstelijk had gemaakt bij het instructie geven. Toen het verhaal verder ging over iemand die was begonnen met roeien in 1988 en na een korte roei stopt weer was gaan roeien begon er bij mij een lampje te branden, maar ik dacht eerste maar even afwachten hoe dit verhaal verder  gaat, en ja hoor het ging toch over mij. Ik ben zeer blij en zelfs ontroerd verrast dat ik genomineerd werd. Ik had dit in zijn geheel helemaal niet zien aankomen. Eerlijk gezegd wist ik niet eens van het bestaan. Herma haalde herinneringen op over al die jaren dat ik les had gegeven en na een korte roei stop nu weer in volle enthousiasme instructie geef, dat deed mij goed.

Hoe is deze wisselriem ontstaan?
Herma heeft in het verleden 15 jaar jeugd roeikampen gehouden. Na 15 jaar is zij daarmee gestopt en als afscheid kreeg Herma deze “Zilveren riem” cadeau.

Zo’n 10 jaar geleden bedacht Herma om in de vereniging hier iets leuks mee te willen doen. En in overleg met het bestuur heeft Herma deze Zilveren riem beschikbaar gesteld als wisselriem voor instructeurs die zich hebben ingezet met instructie geven.
In 2010 heeft Albert de Jonge als eerste de wisselriem gekregen en daarna, 2012 Louk Thole, 2014 Jeugdinstructie, 2016 Angela Rooijmans, 2017 Lex van Emden en 2020 IK!

En dit is zeker een leuk initiatief van Herma en ik waardeer dit zeer.
De wisselriem werd zaterdag 5 december 2020 rond 10.30 uur bij MdR aan mij uitgereikt met orchideeën. De wisselriem staat op onze TV kast naast de C1 die Piet zelf heeft gemaakt.

Sonja Schut