‘Man in het Wild’ is een literair non-fictieboek over solo zeekajaktochten die Jaco Benckhuijsen maakte langs drie wilde kustgebieden langs de Grote Oceaan: de Aleoeten, Papoea-Nieuw-Guinea en Vuurland.  Het boek kwam uit in 2019 en kreeg veel lovende recensies. Maar er is meer!

Aanstaande vrijdag 7 februari, 20:30 is er in Splendor een filmconcert van zijn tochten door Ijsland en de Aleoeten.

Een muzikale en visuele trip langs onbewoonde vulkanische kusten, gebaseerd op filmbeelden die Jaco vanuit zijn kajak maakte bij IJsland en de Aleoeten. Terwijl beelden voortglijden van zwarte stranden, spiegelende oceanen en in mist gehulde basaltrotsen word je opgenomen in een muzikaal landschap, live gespeeld door Jaco op piano en electronica, samen met de drums, bellen en gongen van Joost Lijbaart.

En door de muziek heen hoor je flarden tekst over een andere reis. Want wat gebeurt er met je als je een paar weken alleen langs wilde eilanden zwerft? Voel je je klein, of juist groot? Bang of geborgen? Verlang je naar intimiteit, of vergeet je dat langzaam? En kun je wennen als je weer terugkomt..?

En omdat het een première is sluit de avond feestelijk af met de afrobeats van DJ Moussaman.
Zie jacobenckhuijsen.com/nl/maninhetwild of splendoramsterdam.com voor meer informatie.