Op 11 januari 2020 zijn er bij Michiel de Ruyter te Uithoorn de jaarlijkse jeugd ergometerwedstrijden. Deze wedstrijden zijn typische breedtesport wedstrijden, jeugd enthousiast houden tijdens de wintermaanden voor roeien. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en de prijsuitreiking is om 14.00 uur, zodat iedereen weer voor het donker thuis is. Lisa Bruijnincx heeft samen met Fien van Westreenen goud in de 2x- op de jeugd wereldkampioenschappen gehaald. Lisa laat graag haar gouden medaille zien, als zij de prijsuitreiking voor haar rekening neemt. Zij zal vertellen over haar ervaringen in haar, tot nu toe, korte sportcarrière.

Parkeren kan op de parkeerplaats voor het gebouw van Michiel de Ruyter en als het daar vol is dan kan men parkeren bij het Fort, een paar honderd meter verwijderd van de vereniging.

Voor informatie en inschrijven voor de wedstrijden zie:  jeugdergometerwedstrijden.nl

Tijdens de wedstrijden kan men drinken, koffie, thee en limonade, en broodjes bestellen. Alcoholische dranken worden er tijdens jeugdevenementen niet geschonken. Het terrein en het gebouw van Michiel de Ruyter is rookvrij.

De wedstrijden kenmerken zich door een strakke organisatie en een leuke, sportieve sfeer.

Lex van Emden,

Organisatie