Alle kinderen in de Gemeente Uithoorn moeten de kans krijgen om te sporten. Op een club die bij ze past. Er zijn meer sporten dan je denkt. En sport is belangrijker dan je denkt, juist voor kinderen! Sport versterkt je gezondheid en de ontwikkeling van je lijf. Sporters hebben meer energie, meer uithoudingsvermogen en zijn minder vaak ziek. Sport maakt je ook mentaal sterker. Het is goed voor je zelfvertrouwen; alleen of met je team leer je te gaan voor de winst, én je leert om te gaan met verliezen.
Daarom bieden 9 sportverenigingen, samen met het Sport Akkoord van Uithoorn, Sporthopper aan. De Sporthopper is een set van vouchers, zeg maar tegoedbonnen, om gratis sporten uit te proberen. De Sporthopper-vouchers worden na de zomervakantie uitgedeeld op de basisscholen in Uithoorn en De Kwakel. Daarmee kunnen de kinderen gratis mee snuffelen met sportactiviteiten in het sportseizoen 2022 – 2023. Per vereniging kunnen zij 3 keer meedoen. Vindt het kind een sport leuk, maar vormen de kosten voor contributie, sportkleding en vervoer een te grote drempel? Dan kunnen deze kosten eventueel worden betaald via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
 

Sporten op het water wie wil dat nou niet?! Vanaf 8 jaar mag je in een boot stappen.
Meld je aan met je sport voucher:

Een zwemdiploma is verplicht en aanmelden ook! Kom in sportkleding die nat mag worden en neem een handdoek en droge kleding mee.