21 september 2021, mijn eerste roeitocht in mijn prille bestaan als roeister.

´s Morgens verzamelen 13 leden van Michiel de Ruyter zich in ´t clubgebouw van Roeivereniging Naarden. Koffie, thee en koek staan klaar en we worden gebriefd door Sylvia, een van de twee dames die ons de hele dag zullen begeleiden. Rond 10.30 uur vertrekken we in 4 wherry´s richting Karnemelksloot. Deze is ´mooi groen´: rijkelijk voorzien van waterplanten. Via een sluisje met weinig verval komen we op de brede bochtige Vecht.

 

 

 

 

 

Bij roeivereniging Weesp lunchen we en verdwijnt ook de zelfgebakken appeltaart in hoog tempo. Via het centrum van Weesp langs Muiden, met een mooi zicht op het Muiderslot, gaan we over een lange vaart naar Naarden. Dat is nog een aardige afstand, dus wordt er hier en daar nog van plaats gewisseld. Door gebrek aan steigertjes verloopt dat niet altijd probleemloos, maar iedereen blijft droog.

 

 

 

 

 

In de thuishaven blijkt weer dat vele handen het werk licht maken. In een mum van tijd staan de wherry´s op hun  plek. Op het terras wacht een tafel vol lekkers op ons. Dick bedankt Sylvia en Frieda voor een prachtige dag en nodigt RV Naarden uit voor een tocht bij MdR.

Ik kijk terug op een ca. 25 km roeitocht met 2 sluisjes, ontelbare bruggetjes, veel zon en heel veel gezelligheid.

Dinie Kruiswijk