Zaterdag 25 september 2021

Komend weekend wordt het beslist een druk weekend voor de junioren roeiers. Op zaterdagmorgen 25 september moeten ze al om 8.45 uur op het vlot staan om elkaar te helpen met boten in het water te leggen, want zij krijgen een speciale training van Melvin Twellaar en Stefan Broenink. Melvin en Stefan roeiden samen in een dubbel twee en behaalden zilver op de Olympische Spelen te Tokio. Dat zijn dus niet de minste roeiers om een roeiles van te krijgen. Er zullen in Nederland veel roeiverenigingen jaloers zijn op Michiel de Ruyter, dat daar zo maar twee zulke goede roeiers bereid zijn om ’s morgens vroeg op te staan om naar Uithoorn te gaan.

Er zijn ook seniorleden van Michiel de Ruyter benieuwd om deze roeiers nog even te zien en te vragen naar de nieuwste roei-ontwikkelingen, trainingen en hun ervaringen tijdens de Olympische Spelen en de voorbereidingen ernaartoe.

Zondag 26 september 2021

Na de roeilessen moeten de roeiers en roeisters meteen naar huis om huiswerk te maken, want de volgende dag zijn er roeiwedstrijden in Purmerend bij Roeivereniging De Where. Eindelijk mogen er weer roeiwedstrijden georganiseerd worden, omdat er steeds minder coronarestricties zijn. Voor een aantal roeiers, roeisters, zal het de eerste wedstrijd zijn tijdens hun roeicarrière. De afstand die geroeid moet worden is 500 meter.

 Nog meer wedstrijden

De juniorleden van Michiel de Ruyter doen ook mee aan de jaarlijkse AD-Regatta op 3 oktober, die door Michiel de Ruyter zelf georganiseerd wordt. De afstand is hier 4.000 meter. Een aantal juniorleden gaan een aantal seniorleden uitdagen om sneller dan zij te roeien. Op 30 oktober zijn er nog wedstrijden in Leerdam, in november in Utrecht en tenslotte in december in Amersfoort.

 Goede roeiproeven afgelegd

Een groot compliment verdienen Danya Tellekamp en Sanne Burggraaf, want de proevencommissie beoordeelde afgelopen zaterdag het roeien van Sanne en Danya als erg goed. Zij hebben de zogenaamde S2 proef gehaald. Danya  en Sanne zijn in juni van dit jaar lid geworden van Michiel de Ruyter. Zij hebben deze enorme prestatie geleverd door de aanwijzingen van de instructeurs goed op te volgen. Tijdens de wintermaanden zullen de junioren roeiers en roeisters getraind worden in het geven van goede stuurcommando’s, zodat zij veilig roeiboten door het water kunnen sturen. Belangrijk voor bemanning en roeiboot om weer veilig bij de roeiloods te komen. En bij Michiel de Ruyter staat veiligheid met hoofdletters voorop.

Tot slot

Nu de coronamaatregelen geleidelijk afnemen bruist het weer bij Michiel de Ruyter. Er waren weer toertochten georganiseerd voor zowel roeiers als kanoërs. Afgelopen zaterdag was er een “boat en bite” georganiseerd. Een stukje varen en dan stonden er op de kant een aantal leden, die je een warme maaltijd aanreikten. Het is weer gezellig, zoals het voor de coronatijd altijd was, bij Michiel de Ruyter.

 

Lex van Emden