Beste MdR roeileden,

Er moet ons iets van het hart.

Dick Rebel, Paul Helsloot, Rob van Veen en Dick van Es hebben de botenloods netjes opgeknapt, grijze (toercommissie-)kast kleiner gemaakt, zwemvesten rek boven wastafel geplaatst, een rijdend handdoeken- en kussenrek gemaakt en andere mooie attributen. Tegenwoordig ziet de loods er mooi en netjes opgeruimd uit, en dat is een pluim waard.

Maar wat verbaast ons de laatste tijd, dat de stuurtjes incl. stuurtouwen, stuurzitjes en de riemen niet op de aangegeven plaatsen hangen, dit is behoorlijk rommelig. Ook worden de stuurtjes regelmatig verkeerd om opgehangen en hangen de stuurtouwen rommelig en op de grond. Het roerblad met zijn ronding moet niet naar de muur toe worden opgehangen, maar juist andersom met het deel waar de roerpen zit, zie de foto met nummer 3. Dit geldt niet voor de Wherry stuurtjes in het houtenrek boven de andere roertjes, want die moeten juist wel met de ronde kant naar de muur, anders vallen ze eruit. Het stuurtouw kun je het best zigzaggend met het uiteinde ertussen stekend, om het roerjuk (zie nummer 1) wikkelen, zo glijdt het touw niet van het roerblad af.

 

 

 

 

Ook gebeurt het wel eens dat als mensen het betreffende stuurtje niet kunnen vinden, omdat deze niet op zijn eigen plek hangt, een stuurtje van een andere boot pakken om toch te kunnen uitvaren. Vervolgens pakt de groep met de betreffende boot waar het stuurtje eigenlijk bij thuis hoort, mis.

Het kan toch niet de bedoeling zijn dat roeiers elkaar op deze manier in de weg gaan zitten met dit soort handelingen.

Dit moest bij ons even van het hart. Hopelijk wil iedereen goed op de roeispullen letten, deze op je juiste manier behandelen en op zijn eigen plek neerleggen en/of ophangen?

Onze dank namens de roeicommissie