Het jaarlijkse kanoweekend is weer voorbij. We hebben een heerlijk weekend gehad op de camping met overwegend mooi weer.

Vrijdag kwamen we allemaal, we waren met twaalf dames, langzaam in de namiddag en avond aan op de camping. Naast twee hutten waren er twee ruime tentveldjes waar met gemak een vouwwagen, busje en vier tenten op konden. Roos en Liesbeth hadden eten gemaakt voor wie wilde en we sloten de avond gezamenlijk af met heel wat wijn.

Zaterdag begon de dag met een hardnekkige mist die tot in het begin van de middag aanhield. Dat was jammer voor de achterblijvers die zich al op het strandje bij het meertje van de camping of op de ligstoelen bij het zwembad zagen liggen. Gelukkig kon dat in de middag goedgemaakt worden.

We voeren deze dag 21 km de Dommel af en moesten dus beginnen met het nodige omrijwerk. Maar toen we eindelijk in konden stappen, werd onze tocht beloond met veel mooie meanderende bochten waarvan elk uitzicht na de bocht prachtig was.

Ook hadden we de nodige uitdagingen. De eerste kanogoot werd met enthousiasme van vaarders in harde boten genomen. De rest droeg uit voorzorg toch over. Maar de vistrap hebben we met hulp van Pauline vlekkeloos doorstaan en zelfs de slalombaan, met achteraf gezien toch een kleiner hoogteverschil dan ingeschat, konden we aan. Je begrijpt dat sommigen hun grenzen met varen wel verlegd hebben.

In de avond werden we enorm verwend in het restaurant waar elke afwijking van het groepsmenu geen enkel probleem was, zodat mensen zich konden laten verleiden tot de lekkere taart die ze hadden zien staan, een extra voorgerecht of een ander nagerecht. Met volle buiken namen we als avonturiers de verduisterde wandelroute terug naar de camping.

Op zondag ging een deel al naar huis en een deel ging het kleine rondje Boxtel varen. De dag begon met een heerlijke zonnestraal en die is niet meer weggegaan. Ook nu hadden we een kanogoot, die minder spannend was maar wel een klein bochtje bevatte. Niet per se handig met onze lange boten maar uiteindelijk heeft iedereen de kanogoot gevaren zonder al te veel langs de wand te schaven.

Omdat we geen haast hadden konden we heerlijk lunchen bij de stuw om het snelweggeluid te maskeren en om naar de mensen te kijken die hun huurkano’s de heuvel op sleepten naar de volgende instap.

We hebben een geweldig weekend gehad en goed genoten van de Brabantse gezelligheid en omgeving. Bedankt allemaal!

Liesbeth Wielders