Op woensdag en op zaterdag wordt er geroeid door jeugdleden. De woensdag is wel erg speciaal, want er zijn twee jeugdleden, die roeien om 16.30 uur, omdat ze ’s Avonds om 19.15 uur niet kunnen roeien. De overige jeugdleden roeien dus om 19.15 uur. Het is soms schipperen, improviseren met thuisagenda’s en schoolroosters.

Momenteel roeien ze allemaal in skiffs, Op de heenweg zijn ze vatbaar voor roei-instructie en op de terugweg kun je instructie wel vergeten, want dan maken ze grappen met elkaar en proberen ze elkaar nat te spetteren en dergelijke. Als je soms goed naar ze luistert dan krijgen sommige jeugdleden wel veel te verwerken, zoals gescheiden ouders veel schoolwerk en dergelijke. Roeien is dan een leuke afleiding voor ze en ze hebben veel plezier met elkaar en dat vind ik erg belangrijk, want dan blijkt dat er een goede sfeer is tussen de jeugdleden.

Ik heb een vroeder jeugdlid, Stan Hazewindus, benaderd en hij gaat mee helpen met instructie geven aan de jeugdleden. Jorg Santen gaat hem begeleiden met theorie- en wat praktijklessen, zodat hij handvaten krijgt om instructie te geven. Op woensdag geeft hij samen met Silvia Bocxe instructie en op zaterdag probeer ik hem naast de instructie aan leden hem ook nog wat tips en trucs te leren.

Ik heb twee jeugdleden voorgedragen voor een proef, Wesley voor S2 en Emanuel voor S3. De instructie op de heenweg werpt dus wel z’n vruchten af. 🙂

Op 15 mei hebben we een open dag junior belangstellenden. Hopelijk krijgen we dan nog aanmeldingen en gaan we aan nieuwe jeugdleden roei-instructie geven. Ik verheug me er op.

Lex van Emden