Ja het is zover! De eerste tocht van het jaar zal zondag 25 april naar de Linge gaan. Een rivier die stroomt door de Betuwe en waarvan de velden eromheen rond dit jaargetij vol zullen staan met fruitbloesem. Maar de Linge heeft meer moois te bieden afhankelijk van de vertrekplaatsen. Wat dacht je van het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, de glasblazerij in Leerdam, de Betuwse toren van Pisa, Fort van Asperen en de vele historische dorpen.

Waar we vorig jaar ervoor kozen om alleen tochtjes vanaf de club te doen, gaan we dit jaar ons vaargebied weer vergroten. We hebben voor de Linge twee verschillende tochten uitgezet.
I.v.m. de coronamaatregelen kunnen we niet in één grote groep varen. We lossen dit op door in groepjes van maximaal 4 en minimaal 2 personen te varen.

  • We beginnen in Geldermalsen, varen langs de beroemde fruitgaarden die hopelijk in bloei staan, rusten en wandelen even door landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt (tocht ca 14 km). Varen eventueel nog verder en weer terug.
  • We beginnen bij Heukelem op het recreatieterrein Galgenwaard en stappen naast de veerpont in. Varen langs glasblazerij Leerdam, Fort van Asperen en het beschermd dorpsgezicht Acquoy met de Betuwse toren van Pisa (tocht ca 18 km). Varen eventueel nog verder en weer terug.De tocht is zo lang en kort te varen als je zelf wil.

Corona en varen

Helaas heerst er nog steeds corona en moeten we ons houden aan de coronamaatregelen. Dit geldt ook tijdens onze toertochten. Maar wat houdt dat in?

  • Op de club houden we ons aan de coronamaatregelen die in het protocol beschreven staan. Om ervoor te zorgen dat we niet met z’n allen tegelijk op de club verschijnen worden de groepjes in tijdsblokken ingedeeld. Deze tijdsblokken zijn voor het ophalen en opbinden van de boten en het vertrekken van de club.
  • Niet iedereen vindt het even prettig om andere leden mee te nemen in de auto. Het is aan de chauffeur om te bepalen of die een ander lid wel of niet meeneemt. We gaan ervan uit dat iedereen de opvatting van de anderen respecteert. Eventueel kun je wel onderling afspraken maken dat iemand je boot mee neemt en dat jijzelf op eigen gelegenheid naar de opstaplocatie reist. Lukt het je niet om vervoer te regelen dan kun je helaas niet mee.
  • We varen in groepjes van maximaal 4 en minimaal 2 personen, er gaat géén vaarleider mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor je uitrusting en het varen van de juiste route. Vooraf krijg je een kaart van de route en extra informatie mee.
  • We verzoeken je zelf de groepjes te maken waarin je gaat varen. Lukt het niet om een groepje te maken kan je bij de aangemelde tijdsblokken kijken (zie inschrijven) waar nog ruimte is. Vraag wel even na bij het groepje of je mee kan.

Omdat er zonder vaarleider gevaren wordt en het de eerste tocht van het jaar is, is het wenselijk dat je minimaal KVA vaarervaring of vaarervaring voor dit soort afstanden te hebben.

Inschrijven

Dit kan via mdr.nu/lingetocht/

  1. Zorg dat je vooraf weet wie er in het groepje zit en laat 1 persoon op het gewenste tijdsblok het hele groepje inschrijven of doe het allemaal zo snel mogelijk achter elkaar.
  2. Onderaan de inschrijvingen is te zien of de tijdsblokken vol zijn en wie er in het groepje zitten.
  3. Lukt het niet om vooraf een groepje te maken? Kijk naar de tijdsblokken van groepjes die met minder dan 4 personen zijn en vraag hun of je mee kunt varen.
  4. Op de vaardag liggen er op de club gelamineerde vaarkaarten klaar (1 a 2 per groepje) die je mee kunt nemen.

Voor vragen kun je bij Susanne of Liesbeth terecht. kanotochten@mdr.nu

Wij hebben er zin in!

Groetjes,
De toercommissie