Werkzaamheden in de werkplaats

Stomverbaasd was ik toen ik op woensdagochtend 18 november de werkplaats binnenkwam. Daar lag De Witte Engel op twee schragen, helemaal wit, terwijl zij vroeger rood was. Paul Helsloot had een oud collega opgetrommeld en samen hadden ze de huid van de Witte Engel helemaal glad geschuurd, waarschijnlijk ook alle butsen en deuken opgevuld met plamuur, toen een laag  grondverf  aangebracht en toen weer geschuurd. De Witte Engel was inderdaad wit. Maar niet voor lang toen ik binnenkwam, want De Witte Engel werd weer rood gemaakt. Paul was bezig met een roller en de oud-collega smeerde de verf uit met een kwast. Je kon zien dat ze vroeger jarenlang hadden samengewerkt. De verf moet uitharden en dan gaan ze volgende week schuren en dan de tweede rode verflaag smeren (smeren is een vakterm voor verven). Als de tweede rode laklaag is uitgehard dan wordt de boot omgedraaid en wordt de binnenkant bekeken en zo nodig worden de houten onderdelen van een laklaag voorzien. De Witte Engel ziet er dan weer als nieuw uit.

Erg veel werk allemaal om zo’n boot er weer als nieuw uit te laten zien, maar Paul is zo enthousiast dat hij volgend winterseizoen weer een boot helemaal wil lakken en er als nieuw uit wil laten zien.

Werkzaamheden thuis

We hebben nog een enthousiast lid dat het niet kan laten om werk voor onze roeisport te doen. Dat is Dick van Es. hij heeft thuis een nieuw handdoekenrek gemaakt, zodat alle handdoeken na het drogen van een boot netjes opgehangen kunnen worden. Er is dus absoluut geen reden meer om gebruikte handdoeken ergens neer te gooien of zo maar ergens, waar het maar uitkomt, op te hangen. Voordeel van dit nieuwe handdoekenrek is dat je het makkelijk naar buiten kan rijden en dan kunnen de handdoeken in de wind en/of de zon drogen.

Na het roeien maken we toch wel allemaal de slidings schoon? Er staat een mooie bak in de loods met doekjes en spullen om de slidings schoon te maken. Dat bakje is ook een creatie van Dick van Es.

Toekomstige werkzaamheden

Volgend jaar wordt het bovenste gedeelte van het vlot van een nieuwe deklaag voorzien. Dan komen Dick Rebel, Rob van Veen en Paul Helsloot in actie.

 

Wat zouden we moeten zonder al die handige handen? Ik ben er blij mee.

Lex van Emden