In Amsterdam Noord is een roeivereniging in oprichting. Ze krijgen het oude gebouw van Isala uit Zutphen. Roeivereniging Isala is uit haar jasje gegroeid en er wordt in Zutphen een nieuwe roeiloods gebouwd. En daarom kan ” Noord Roeit” straks beschikken over de oude roeiloods van Isala.

Het oude Isala gebouw komt langs het Noord-Hollands Kanaal. Er is een bijeenkomst geweest met belangstellenden en qua belangstelling ziet het er gunstig uit voor “Noord Roeit.” binnenkort gaan ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Ik ben benieuwd wanneer wij de eerste roeiers/sters van “Noord Roeit” kunnen verwelkomen bij onze wedstrijden. Maar het zal nog wel even duren, want ze moeten boten verzamelen van andere verenigingen, lid worden van de KNRB, een bestuur formeren en nog duizend andere dingen, die horen bij het starten van een nieuwe vereniging.

Lex van Emden