Van 11 t/m 13 september is het Open Kano Festival weer in de Weerribben bij Ossenzijl. Een enorm gezellig en leerzaam weekend waarbij iedereen haar kennis deelt. Leuke workshops, toertochten (ook met boswachter), vlootschouw, kampvuren en stands met veel materiaal en informatie zijn er te vinden. Alle workshops worden door vrijwilligers gegeven en als vergoeding betaal je een bijdrage om het festival in stand te kunnen houden.

Vorig jaar ben ik, Liesbeth, er zonder (open) kano bij geweest en werd hartelijk ontvangen en kon zo bij anderen instappen of materiaal lenen.  En de mooiste avond is de zaterdagavond kanodisco. Daar moet je bij geweest zijn!

Dit jaar is het festival net even anders. Nu is het gehele campingterrein beschikbaar. Reserveren van een tent, caravan of camperplek is i.v.m. corona verplicht en ook zijn de activiteiten aangepast zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.  Het is geweldig om te zien dat het festival ook dit jaar doorgang vindt.

Inschrijven via MDR is voor deze activiteit niet nodig. Je kunt je aanmelden via www.openkanofestival.nl en een heel weekend genieten!

Liesbeth Wielders