De Amstel van wal en tussen de wal en het schip!

Ja daar zit je dan in Corona tijd in plaats van op deze mooie dag met glad water niet in de boot maar achter de computer. Vele momenten heb ik de afgelopen weken terug gedacht aan de maanden vooraf aan de corona crisis. Ieder weekend weer wind, wind en nog eens wind en nu zo een mooie april maand maar…….. genieten we anders van de Amstel! In de ochtend vroeg op mijn fiets, in de avond op de skeelers, genietend van MdR bij opkomend en ondergaand zonnetje. Wat een rijkdom om in zo’n mooi gebied te wonen en buiten te mogen bewegen.

Als roeier zit je toch wel het liefst “in” de boot op de Amstel maar ik wil mijn ervaring delen dat ik in een roeiboot geoefend heb om te Eskimoteren!  Als fanatiek starter van de Amstel-Drecht regatta had ik een beginnend lid overgehaald om met mij in de dubbel te starten. Na 2 keertjes oefenen blik op oneindig en trappen. Echter halve wegen bleek 2 keer met elkaar in de boot te zitten te resulteren in het tellen van de vissen in de Amstel. Eskimoteren in een dubbel bleek toch wat lastig en heeft het beginnend lid gelijk op gezegd, pff. Paar jaartjes later weer vol goede moed starten nu maar in de skiff, kan je in ieder geval niemand anders de schuld geven. Ik ging lekker en zag dat ik mijn concurrenten iets op afstand kon houden en moest nog even flink doortrappen om zeker van de overwinning te zijn. Met vele aanmoedigingen vanaf het vlot die steeds harder werden moest het lukken, nog één keer omkijken of ik er al was…….shit de aanmoedigingen bleken noodkreten, ik ging recht op het vlot af! Ik kon niets anders doen dan wat ik de kanoërs regelmatig zag doen mij opzij laten vallen en met kroost in mijn haar weer boven te komen en de toeter te horen dat ik gefinisht was. Een ervaring en een 1e plak rijker maar om te Eskimoteren moet ik de materiaalploeg voor de volgende Amstel-Drecht regatta maar een spatzeil vragen te maken voor mijn skiff! We hopen met z’n allen dat we tegen die tijd al weer heel wat uren in de boot hebben kunnen zitten en dat deze wedstrijd door kan gaan.